Ukrajinský zabiják dál stoupá vzhůru. Porazil šampiona a usedl na trůn welterové váhy Bellatoru

Ukrajinský zabiják dál stoupá vzhůru. Porazil šampiona a usedl na trůn welterové váhy Bellatoru Yaroslav Amosov - Douglas Lima | zdroj: Getty Images

Yaroslav Amosov zdolal šampiona Bellatoru Douglase Limu a prodloužil svou šňůru na neuvěřitelných 26 vítězství.

Ukrajinský bojovník Yaroslav Amosov, jenž je bývalým několikanásobným mistrem světa v sambu, si úspěšně podmaňuje také svět MMA, ve kterém ještě neobjevil přemožitele. Ba co víc. Dnes v noci zvládl porazit dosavadního šampiona welterové váhy Bellatoru Douglase Limu a připsal si už 26. vítězství v řadě.

Amosov proti Limovi, který získal titulový pás v roce 2019 po výhře v Grand Prix, sázel především na své zápasnické zkušenosti, což mu vycházelo přímo náramně a už po devadesáti sekundách prvního kola dokázal dostat krásným takedownem svého soupeře na zem, kde se ho snažil kontrolovat. Limovi se sice na chvíli podařilo uvolnit a dostat se zpátky na nohy, ale po pár vteřinách už byl opět stržen a tentokráte byl nucený setrvat v horizontální poloze až do konce úvodní části.

Druhé kolo začalo několika hezkými výměnami, což ale Amosova přestalo po chvíli bavit a opět se uchýlil k dalšímu takedownu. Na zemi jsme viděli poměrně slušnou silovou bitvu a Limovi se dokonce podařilo postupně přemístit souboj až k pletivu, kde mu ale Ukrajinec dokázal svázat nohy, čímž ho prakticky znehybnil až do závěrečného gongu.

Lima tušil, že tahá za kratší konec, a proto se snažil na začátku třetího kola sázet především na tvrdé high kicky, kterými chtěl zvrátit průběh zápasu na svoji stranu. Amosov však v půlce prostřední části převedl zápas opět na zem, kde se pokoušel svého oponenta tlouct kamkoliv to šlo. Při jednom z úderů ale zasáhl Limův zátylek, za což byl varován od rozhodčího, jenž posléze vrátil oba borce na nohy. V postoji Lima párkrát zahrozil tvrdými kopy a údery, ale protivníka se mu ukončit nepodařilo.

Poslední dvě kola už se až na pár výjimek odehrávaly výhradně na zemi. Amosov držel Brazilce povětšinou na zádech, parádně ho kontroloval a občas mu přidal nějaký úder. Lima se sice několikrát dokázal dostat na nohy, ale na čím dal tím častější Ukrajincovy takedowny nedokázal najít odpověď.

V závěrečné části se Lima pokusil o zajímavý armbar, což byl asi nejvýraznější moment, který v zápase předvedl, ale Amosov tomuto pokusu o submisi udělal celkem rychle přítrž a dokráčel si pro vítězství na body, které z něj udělalo nového šampiona Bellatoru. A vzhledem k jeho schopnostem to vypadá, že bude velice obtížné ho z tohoto trůnu sesadit.

Zdroje:  tisková zpráva - Bellator

Nejnovější články