KO alá Superman a sedm dalších ukončení před limitem, podívejte se na to nejlepší z akce Bellator 255

KO alá Superman a sedm dalších ukončení před limitem, podívejte se na to nejlepší z akce Bellator 255 Patricio Freire | zdroj: Getty Images

Druhá největší americká organizace Bellator nabídla na turnaji s pořadovým číslem 255 celkem 12 zápasů, z nichž hned 7 skončilo před časovým limitem. 

Celou akci odstartoval souboj mezi Jordanem Newmanem a Branko Busickem. Zprvu se oba přetahovali v nepříliš divácky atraktivním klinči, ale dvě minuty před koncem se druhý jmenovaný konečně vysmýkl. Newman ho za to ale málem potrestal tvrdým loktem, který jen těsně minul. Busick mu to ale hned vzápětí vrátil kontra zadním hákem, po němž se boj přesunul na zem. Tam naprosto dominoval Newman, který svému soupeři ničil obličej tvrdými údery i lokty a zároveň se snažil ve správný moment přejít do škrcení. To mu ale nevyšlo.

Ve druhém kole ale ihned přenesl boj opět na zem a pokračoval v započaté práci. Busick se po chvíli ocitl ve velmi nezáviděníhodné pozici. Napoprvé se mu z krucifixu sice ještě povedlo utéct, ale po chvíli mu Newman uvolněnou ruku opět zaklekl a ničil ho nonstop údery a lokty. Rozhodčí si ale dával s ukončením dost na čas a Busick tedy prolil o něco více krve, než bylo nutné.

V dalším souboji neporažený Roman Faraldo vylepšil svou bilanci na 5-0, když rozhodčí po třech knockdownech duel ukončil pro příliš výraznou převahu. Následující souboj byl pak variací na úvodní souboj. Jonathan Wilson tahal v postoji za kratší konec, a tak se rozhodl přenést boj na zem. Bohužel pro něj ale i tam byl Jose Augusto lepší. Okamžitě zkoušel nasadit omoplatu. To se mu sice nepovedlo, ale po chvíli dostal svého soupeře do ještě horší pozice v podobě krucifixu. Bezbranný Američan inkasoval do nekryté hlavy údery a lokty a snažil se ze všech sil vyprostit. Ruku se mu sice nakonec podařilo vyprostit, ale Brazilec okamžitě zaregistroval příležitost pro arm-triangl a 3 vteřiny před koncem donutil Wilsona odplácat.

Ani ve čtvrtém zápase nemuseli rozhodovat bodoví rozhodčí. Chris Gonzáles po většinu času demoloval Rogera Huerta na zemi a ten ve třetím kole pod jeho údery trochu nečekaně kapituloval.

Po více než dvou letech se zpátky do akce vrátil dopingový hříšník Khalid Murtazaliev. Ten sice v roce úspešně vstoupil do UFC, avšak po pozitivním testu dostal dlouhou stopku a následně byl vyhozen. V Bellatoru ho přivítal další "nováček" Fabio Aguiar s pěkným resumé 17-1. Vítězství na body v nepříliš pohledném zápase bral nakonec Dagestánec. Během jedné z přestávek jsme navíc byli svědky vtipné situace, kdy brazilský trenér z nepochopitelných důvodů dal svému svěřenci takedown.

Mandel Nallo by si mohl dát přezdívku "Superman", Ricarda Seixase totiž zničil nečekaným "superman-punchem", neboli úderem, který je zamaskován za naznačené koleno. V podstatě ale jasně dominoval po celou dobu souboje, který připomínal jednostrannou exhibici. Kanaďan využíval své výrazné výškové převahy a Brazilce ničil jednotlivými technikami z dálky. Nallo to má aktuálně 8-1, přičemž polovinu svých soupeřů uškrtil a zbytek knockoutoval. Doufejme tedy, že bude zápasit častěji než jednou za rok.

Prelims část uzavřel skvělým výkonem Magomed Magomedov. Další z vlny dagestánských bojovníků, který předvedl parádní boj v postoji, vyzkoušel například kop z otočky do stehna či naskočené koleno, ale samozřejmě ukázal i vynikající wrestling a nakonec donutil C.J. Hamiltona odklepat rear-naked-choke.

Hlavní kartu otevřely dámy. V pohledném a velice vyrovnaném zápas nakonec v poměru 2:1 u rozhodčích zvítězila Kana Watanabe nad Alejandrou Larou. A s vítězstvím na body se musel spokojit také Khabibův bratrance Usman. V následném duelu těžkotonážníků jsme se ale opět nedostali přes první kolo. Jack May vzal Tyrella Fortuneho na zem a tam ho dlouho ničil lokty, dokud rozhodčí neusoudil, že je konec.

V hlavním předzápase se představil zástupce legendárního klanu Gracie Neiman a hned v prvním kole málem díky svému BJJ vyhrál, v postoji se však zdál být jeho soupeř Jason Jackson o dost lepší, moc času si tam však neužil. Zápas trochu zpomalily dva incidenty. Při prvním si Jackson oko projel o pletivu, trvalo ale relativně dlouho, než rozhodčí vyhlásil "time-out". Ve třetím kole ho pak Gracie píchnul do druhého oka prstem. Útěchou mohlo být Jamaičanovi těsné bodové vítězství.

Vrcholem povedené akce bylo semifinále turnaje v pérové váze, v němž Patricio "Pitbull" Freire potvrdil svou extra třídu. Emmanuela Sancheze nejprve perfektně načasovanou kombinací poslal k zemi a poté mu nasadil tak těsnou gillotinu, že Američan ani nestihl odklepat a usnul.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články