První turkmenský MMA bojovník křest ohněm v Bellatoru neustál, Corey Anderson ho ukončil TKO

První turkmenský MMA bojovník křest ohněm v Bellatoru neustál, Corey Anderson ho ukončil TKO Houževnatý Turkmen na zkušeného Coreyho Andersona nestačil. | zdroj: Profimedia

Bývalý top bojovník UFC potvrdil roli favorita a nováčka porazil ve třetím kole TKO. Známe tak první semifinálovou dvojici nabitého turnaje v polotěžké váze Bellatoru.

Akce prestižní americké MMA organizace Bellator s pořadovým číslem 257 nabízela jako hlavní lákadlo dva čtvrtfinálové zápasy nabitého turnaje v polotěžké akce, jehož vítěz si na konci roku odnese výhru milion dolarů. Prvním postupujícím se minulý týden stal heavyweight šampion Ryan Bader. Jeho soupeř měl vykrystalizovat ze souboje mezi Američanem Corey Andersonem a Dovlethzhdanem Yagshimuradovem z Turkmenistánu.

Pro Yagshimuradova to byl první zápas v Bellatoru, kam přišel z ruské organizace ACA (zápasí zde například Michal Martínek a Vitězslav Rajnoch), kde kraloval polotěžké váze. Pokud si teď marně zkoušíte nějaké dalšího bojovníka z Turkmenistánu, tak si nemusíte lámat hlavu, Dovlethzdan je totiž pravděpodobně zatím jediný svého druhu. "Bohužel MMA není v Turkmenistánu sport, je nelegální. Takže ani nemá vůbec žádnou popularitu," shrnul situaci ve své domovině. "Myslím, že nemáme žádného jiného MMA bojovníka. V žádné organizaci. Byl jsem prvním Turkmenem v každé organizaci, kde jsem působil. Jsem v podstatě takový vlajkonoš."

Ve své kariéře nasbíral Yagshimuradov 18 vítězství, přičemž 15 z nich získal před limitem. Přemožitele poznal pouze pětkrát a do klece Bellatoru vkročil na vlně 8 výher v řadě. Čekal ho tam však doslova křest ohněm. Corey Anderson okupoval čtvrtou příčku polotěžké divize UFC, když se překvapivě rozhodl přejít ke konkurenci. Ve své premiéře se pak nepáral s veteránem Melvinem Manhoefem, kterého ukončil ve druhém kole. Není tedy divu, že nastupoval jako výrazný favorit.

První kolo začalo dost opatrně. Yagshimuradov vyčkával a doufal, že svého soupeře nachytá zadním zvedákem ve chvíli, kdy útočí a má odkrytou bradu.

Jeho údery však spíš jen vířily vzduch. Aderson byl tím aktivnějším, kdo tvořil zápas. Turkmen přidal až v závěru, kdy se začal více pouštět do útoků. Blýskl se kopem z otočky, který ačkoliv skončil v krytu, dokázal Američana trochu roztancovat a vyústil v zajímavou pěstní výměnu.

Druhé kolo začal opět Yagshimuradov opět dost pasivně, předvedl ale dobrou obranu proti takedownům a Anderson se hodně nadřel, aby ho na zem dostal. Nakonec se mu to ale povedlo a na konci kola předvedl demolici lokty. Turkmen byl na pokraji ukončení, ale zachránil ho konec kola.

Plán do třetího kola byl pro Andersona jasný, vzít soupeře zpátky na zem a tam pokračovat v započaté práci. Okamžitě tedy Yagshimuradova tlačil k pletivu, tam ho pak bez problémů sundal na zem. Bez větších problémů se propacoval do plného mountu a loktoval Turkeman tak dlouho, dokud rozhodčí neřekl stop.

Celý zápas sledoval přímo v hale také postupující z minulého kola Ryan Bader, který se právě s Andersonem v semifinále utká. Čeká nás velice zajímavý zápas, v němž jde jen těžko tipovat vítěze. Corey ale potvrdil, že má rozhodně kvality na to, aby si pro titul polotěžké váhy došel.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Bellator MMA (@bellatormma)

Zdroje:  Bellator MMA

Nejnovější články