Kickboxer Raymond Daniels ukázal, že to s MMA myslí vážně, svého soupeře zničil ve velkém stylu

Kickboxer Raymond Daniels ukázal, že to s MMA myslí vážně, svého soupeře zničil ve velkém stylu zdroj: Getty Images

Zatímco jiní v jeho věku končí, on MMA kariéru ve čtyřiceti letech teprve rozjíždí. Od Raymonda Danielse ale ještě můžeme čekat velké věci.

Akce Bellator 257 přinesla zajímavou MMA odvetu dvou bývalých kickboxerů, kteří v minulosti slavili úspěchy v prestižní organizaci GLORY. Jejich první střet skončil velmi nešťastně a Stanonik nebyl po dvou velmi tvrdých kopech do rozkroku schopen pokračovat v boji. 

Raymond Daniels se vyznačuje velmi neortodoxním a nečitelným stylem. V oblibě má především různé útoky z otoček a je autorem několika nezapomenutelných KO, jejichž videozáznamy oblétly svět. Původně začínal v měkčí formě kickboxu (light kontakt), avšak dokázal si svůj efektivní styl udržet i po přechodu do tvrdších pravidel K-1 a nově v MMA. Vyznačuje se především skvělou prací se vzdáleností, kterou dokáže za pomoci těžko čitelných útoků zkrátit. Jeho zápasy málokdy končí na body, každé jeho KO navíc přináší něco, co jste pravděpodobně ještě neviděli.

Odveta začala přesně tak, jak se očekávalo. Daniels okolo svého soupeře doslova tančil a z rukávu tahal jednu neotřelou techniku za druhou. Opět jsme viděli spoustu otoček, ale po zkušenostech z minula tentokrát spíše směřovaly na hlavu. Stanonik se ale nenechal rozhodit, držel si pevný kryt a čekal na svou příležitost. Po minutě a půl ho však Raymond poslal k zemi kolenem do žeber, které skvěle načasoval do protiútoku. Nesnažil se ho ani dobíjet a pouze se otočil na rozhodčího, jestli mu tohle bude stačit. Nestačilo a Peter se rychle sebral zpátky na nohy.

Co naplat, Daniels se tedy pohotově vrátil dokončit započatou práci a rozjel tvrdou ofenzívu. Skrz kryt se mu podařilo trefit naskočené koleno a Stanonik šel opět na podlahu, kde se schoulil do krytu a snažil se přežít spršku úderů a loktů. To se mu nakonec podařilo, protože Daniels usoudil, že bude lepší pokračovat v postoji, a tak prostě poodstoupil a nechal svého soupeře vstát.

Stanonik trochu krvácel z nosu, a tak si ho před začátkem druhého dějství prohlédl doktor, který ho varoval, že jestli bude nadále tolik dostávat, tak mu hrozí předčasné ukončení. Hned na začátku kola si Daniels při jednom z kopů naběhl na Stanonikův kop do slabin. Že by karma? Naštěstí neměl kop velkou razanci a okamžitě se pokračovalo. Raymond však působil dost unaveně a zdálo se, že přišla soupeřova chvíle. Stanonik útočil a nutil svého soka ustupovat. Ten ale následně všechny překvapil, když boj vzal na zem.

Kolo skončilo tím, že Daniels zašlápl soupeřovi ruku, držel ho v krucifixu a do nekryté hlavy mu posílal jeden loket za druhým. Když se ozval závěrečný klakson, pro jistotu se podíval na rozhodčího jako by mu říkal: tak odmáváš to sakra, nebo ne? 

Situaci se rozhodl řešit přítomný lékař, který upozornil Stanonikův roh, že pokud během minutové přestávky nezastaví krvácení z nosu (které nebylo nijak velké), zápas ukončí. Naštěstí se ale mohlo pokračovat do závěrečné pětiminutovky. Unavený Daniels nechtěl riskovat, že by ho soupeř trefil nějakým "šťastným" náhodným úderem, a tak opět raději vzal boj na zem, kde si bez větších problémů pohlídal dominantní vítězství na body.

Daniels sice nebyl se svým výkonem stoprocentně spokojený, ale překvapil ho rozhodčí, který souboj neutnul před limitem. "Když jsem ho trefil kolenem do těla, tak se jen schoulel do klubíčka a nebránil se aktivně. Myslím, že to mohlo být ukončeno v prvním kole, pak i v druhém. A myslím, že i ve třetím jsem mu dal deset nebo dvacet úderů, které nebránil. Ale to je práce rozhodčího, ne moje, můj úkol je bojovat."

Ačkoliv bude Danielsovi na konci měsíce již 41 let a MMA cestu tedy započal ve věku, kdy jiní končí, má velké plány, které samozřejmě míří k titulu welterové divize. "Bellator mi to teď udělal o dost jednodušší, protože udělali TOP 10 žebříčky. Nyní mám tedy seznam cílů. Jsem už starší, takže nechci jen čekat v řadě, ale chci se jít rovnou podívat na kouzelníka, kterým je Dougles Lima (aktuální šampion). Takže budu dělat všechno proto, abych mohl někoho předběhnout v řadě." Zároveň ale s úsměvem podotknul, že mu tímto zápasem vypršela smlouva, takže doufá, že bude mít Bellator zájem o prodloužení spolupráce.

Nyní se ale z bojovníka promění v trenéra, protože jeho ženu Colbey Northcutt (sestru známého Sage Northcutta) čeká na konci dubna zápas na akci ONE on TNT 4, jíž vévodí titulová bitva mezi Barmáncem Aung La N Sangem a Rusem Vitaly Bigdashem

Na celý souboj i další zápasy z prelims části Bellatoru 257 se můžete podívat na oficiálním záznamu níže:

Zdroje:  YouTube Bellator MMA

Nejnovější články