Dvakrát pohlédl do očí smrti, teď čeká McKinneyho premiéra v UFC

Dvakrát pohlédl do očí smrti, teď čeká McKinneyho premiéra v UFC Terrance McKinney | zdroj: Getty Images

Terrance McKinney ukončuje své soupeře rychlostí blesku. Na víkendovém turnaji UFC 263 ho čeká už čtvrtý zápas v tomto roce.

Amerického bojovníka lehké váhy Terrance McKinneyho čeká o víkendu zásadní moment jeho kariéry. Po skvělých výkonech v menších zámořských organizacích SHP a LFA se poprvé představí v nejslavnější MMA soutěži na světě. Na turnaji UFC 263 ho v rámci early prelims karty prověří Matt Frevola.

Zní to jako krásná pohádka, která má však velice nepříjemnou předehru. Než se pustil do smíšených bojových umění experimentoval McKinney snad se všemi možnými návykovými látkami. To došlo až do takové fáze, že byl Terrance po kombinaci alkoholu, LSD a houbiček zatčen policií a po převozu do nemocnice dvakrát čelil klinické smrti.

„Ke konci už jsem viděl démony a choval jsem se naprosto nesouvisle. Byl jsem úplně mimo,“ prozradil McKinney v YouTube videu organizace LFA. „Když se mě pokoušeli zadržet, tak jsem začal šílet, takže mě museli paralyzovat. Použili na mě několik paralyzérů a já to vstřebal, jako by to nic nebylo. Nakonec mě dokázali dostat na zem, kde mě zkrotili.“

„Pak mě odvezli do nemocnice, kde jsem dvakrát zemřel. Nejděsivější na tom je, že jsem to ani nevěděl. To mě opravdu přimělo se posadit a říct si: ‚Je tohle to, co chci anebo chci něco lepšího?‘ Rozhodně jsem nechtěl skončit mrtvý nebo ve vězení.“

McKinney zatáhl na poslední chvíli za záchranou brzdu, navštívil několik léčeben, a nakonec v roce 2017 nastoupil ke svému prvnímu profesionálnímu zápasu MMA, což byl ten nejlepší krok, jaký mohl udělat. Už od začátku se totiž prezentuje jako skvělý univerzál, který dokáže své soupeře ukončit prakticky jakýmkoliv způsobem.

Díky tomu také z prvních osmi zápasů posbíral sedm vítězství a hned šest soupeřů dokázal porazit v prvním kole. To McKinneymu zajistilo v roce 2019 vstupenku do reality show Dana White’s Contender Series, kde však ve druhém kole schytal od Seana Woodsona naskočené koleno a do UFC se v tu dobu ještě nedostal.

To ho ovšem nezlomilo a v letošním roce eviduje od března už tři vítězství v řadě. Tuto dechberoucí statistiku dokázal navíc vylepšit ještě tím, že ve všech duelech dokázal pomocí TKO/KO své soupeře ukončit už v prvním kole. Nejdéle mu vzdoroval minulý pátek Michael Irizarry, kterého McKinney zdolal za pouhou minutu a dvanáct vteřin.

Hned po tomto zápase mu UFC nabídlo, že by mohl zaskočit za zraněného Franka Camacha a McKinney, nedbaje šibeničního termínu, okamžitě hozenou rukavici zvedl a přijal. Zda se mu povede získat i čtvrtý vítězný zářez se dozvíme už tuto neděli krátce po půlnoci.

Zdroje:  YouTube LFA

Nejnovější články