Jeden z nejdrsnějších UFC zápasů čeká pokračování. Připomeňte si mexicko-brazilskou bitvu ve videu

Jeden z nejdrsnějších UFC zápasů čeká pokračování. Připomeňte si mexicko-brazilskou bitvu ve videu Deiveison Figueiredo - Brandon Moreno | zdroj: Getty Images

Zopakují Deiveson Figueiredo s Brandonem Morenem frenetickou přestřelku z konce loňského roku? To se dozvíme už tento víkend.

Pokud bychom měli zvolit nejlepší zápas loňského roku, tak by se určitě mezi horké kandidáty zařadil titulový duel muší váhy mezi brazilským šampionem Deivesonem Figueiredem a jeho vyzyvatelem Brandonem Morenem z Mexika, který se odehrál loni v prosinci na turnaji UFC 256.

Oba borci do tohoto zápasu nastupovali pouhých dvacet dnů od svých posledních vystoupení (Figueiredo porazil submisí Alexe Pereze a Moreno sestřelil Brandona Royvala), ale jakákoliv únava na nich nebyla vůbec znát. Ba naopak. Celých pět kol proběhlo v neskutečném tempu frenetické postojářské přestřelky a jeden útok střídal druhý.

Více nakonec přeci jen inkasoval Moreno, jenž ale zároveň předvedl enormně tvrdou bradu a také silnou vůli, která mu nedovolila se ani na chvíli zastavit. I přes obdržené údery šel stále neohroženě dopředu a při každé sebemenším náznaku šance okamžitě zaútočil. A když bylo nejhůře, dokázal zápas převést do krátkého klinče ve kterém si alespoň trochu oddechl. Duel navíc dobojoval i přes nepříjemnou bouli na paži, která vypadala jako zlomenina.

Figueiredo se v zápase prezentoval jako perfektní univerzál. Tvrdé údery střídal ještě tvrdším kopy mířenými většinou přímo na hlavu a několikrát svého soupeře dokázal dostat na zem ukázkovým takedownem. V zápase měl však i slabší chvíle. Morena totiž ve druhém kole zasáhl prstem do oka a ve třetím trefil front kickem do rozkroku, za což mu rozhodčí Jason Herzog strhl bod. Ten měl v závěrečném sčítání rozhodující roli.

Za normálních okolností by totiž Figueiredo zvítězil, ale kvůli tomuto trestu byl konečný výsledek rozhodčích 48-46, 47-47, 47-47, což rozhodlo o tom, že tento duel skončil remízou. Šampionský pás tak sice majitele nezměnil, ale okamžitě bylo jasné, že odveta bude takřka nevyhnutelná, což se také postupem času potvrdilo.

Po zápase Figueiredo prozradil, že jej celou předcházející noc trápily střevní potíže a dokonce musel být hospitalizován v nemocnici. V zápase se podle svých slov necítil vůbec dobře a věří, že tentokrát si vítězství pohlídá.

K jejich druhému společnému souboji dojde už tento víkend v rámci co-main fightu na turnaji UFC 263 a všichni doufají, že bude stejně třaskavý, jako ten první. Většina expertů se navíc přiklání k tomu, že Moreno bude čerpat ze svých zkušeností a půjde o ještě vyrovnanější bitvu, která může dopadnout opravdu jakkoliv. 

Hlavní karta UFC 263 startuje v neděli ve 4 hodiny ráno, takže tento souboj přijde na řadu někdy kolem 6. hodiny ranní. Čekání na tento duel si zatím můžete zkrátit nesestříhaným záznamem jejich parádního prosincového souboje, který nedávno zveřejnilo UFC na svém YouTube kanále a jenž najdete zde:

Zdroje:  YouTube UFC , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články