Figueiredo by chtěl po odvetě s Morenem potrestat bývalého šampiona a krále trash talků Henryho Cejuda

Figueiredo by chtěl po odvetě s Morenem potrestat bývalého šampiona a krále trash talků Henryho Cejuda Deiveson Figueiredo | zdroj: Profimedia

Šampion muší váhy Deiveison Figueiredo by rád vypnul svého předchůdce Henryho Cejuda.

Pokud bychom měli vybrat nejzábavnější zápas UFC minulého roku, rozhodně by mezi horké kandidáty patřil titulový duel šampiona muší váhy Deivesona Figueireda s vyzyvatelem Brandonem Morenem. Tato vyrovnaná pětikolová bitva nabídla přehlídku toho nejlepšího MMA a nakonec nejspíš spravedlivě skončila remízou.

I proto prezident UFC Dana White slíbil fanouškům i oběma bojovníkům brzkou odvetu. A Figueiredo se jí nebrání. Potřebuje pouze delší čas na přípravu, aby doladil vše, v čem v posledním zápase zaostával a mohl nastoupit maximálně připravený. To také prozradil v nedávném rozhovoru pro server Ag Fight.

„Odveta s Morenem, podle mého názoru, vyžaduje především trpělivost. Potřebuji čas, abych zlepšil své slabiny. Viděl bych ji v květnu nebo v červnu. Nespěchám, ale k odvetě dojde. Chci mít jistotu, že ho tentokrát sejmu. Budu stoprocentní.

„Moreno ukázal velkou odolnost, ale já byl oslabený (Figueiredo prodělal den před bojem střevní infekci). Jel jsem na padesát procent. Chci do toho teď jít na sto procent, abych ho mohl sejmout nebo abych ho donutil odklepat. Na to můžete vzít jed.“

Deiveson Figueiredo - Brandon Moreno Deiveson Figueiredo - Brandon Moreno | zdroj: Profimedia

Mexický bojovník však není jediným, s kým by se Figueiredo rád utkal. Podle jeho slov by ho totiž po vítězství nad Morenem lákal také bývalý šampion muší váhy Henry Cejudo, který je momentálně ve sportovním důchodu, ale neustále se na sociálních sítích pouští do trash talků s aktivními bojovníky.

„Cejudo je šašek,“ myslí si Figueiredo. „Mluví až příliš a má prořízlou pusu. Opravdu bych chtěl tohohle chlapa zbít a vypnout. Nemůžu se dočkat. Až ukončím Morena, tak půjdu po Cejudovi. Opravdu moc mluví. Všichni, kdo mě znají, ví, jak dokážu být zlý. A když někdo provokuje takovýmto způsobem, tak je to ještě horší.“

Na Cejuda, který je olympijským vítězem ve volném stylu a je považován za skvělého zápasníka, chce Figueiredo vyrukovat s marajoarou. Pod tímto názvem se skrýva druh zápasu, který je používán především domorodými Jihoameričany. Tento styl boje je oblíbený hlavně v Brazílii a Kolumbii.

„Za to, co říká, zaplatí,“ prohlašuje Figueiredo.  „Myslí si, že je wrestler, ale já jsem bojovník marajoara. Porazil jsem spoustu zápasníků. A sejmu i tohohle chlapa. Buď ho sestřelím anebo ho porazím submisí. Ukážu mu, že jeho wrestling nedokáže mému jiu-jitsu a marajoara konkurovat. Obhájím titul a pak zavolám do mojí divize Cejuda, který by měl být připravený na to, že ho sejmu. Pak klidně přijmu odvetu.“

Zápas s Cejudem by byl rozhodně zajímavý, protože kromě toho, že byl vždy brán jako excelentní wrestler, tak měl i skvělý postoj a nikdy se nebál se svými soupeři chodit do přestřelek. S Figueiredem by tak mohli rozpoutat slušný uragán. Zda se ale něco podobného stane je zatím těžké předvídat, protože momentálně je to pouze Brazilcovo zbožné přání.

Zdroje:  Ag Fight

Nejnovější články