"Dovol mi přepsat historii!" naléhá Cejudo na šéfa UFC

"Dovol mi přepsat historii!" naléhá Cejudo na šéfa UFC Henry Cejudo - Marlon Moraes, UFC 238 | zdroj: Profimedia

Henry Cejudo sice odešel do sportovního důchodu, ale myšlenka na třetí šampionský pás mu nedá spát, a tak neúnavně volá po souboji s Alexanderem Volkanovskim.

Bývalý dvojnásobný šampion (v muší a bantamové váze) a olympijský vítěz Henry Cejudo sice ohlásil odchod do sportovního důchodu, vyzývá teď ale asi ještě více bojovníků než během aktivní kariéry. Zdá se tedy, že šlo z jeho strany o jednu velkou blamáž, a je jen otázkou času, kdy se vrátí do boje.

UFC na Bojovém ostrově korunovalo dva nové šampiony. Flyweight ovládl Deiveson Figueiredo a bantam Petr Yan. "Hej Dano White, můj odchod do důchodu jsem myslel upřímně, ale když se tak divám, komu dáváte pásy, nutí mě to dělat trapnosti - Jediný pravý Triple C."

Henry Cejudo Dva šampionské pásy, zlatá medaile z olympiády, Cejudo by ale chtěl víc. | zdroj: Profimedia

Nejvíce má však Cejudo spadeno na šampiona pérové váhy (-66 kg) Alexandera Volkanovskiho. "Ty přerostlý trpaslíku, ten titul jsi ukradl," začal Triple C útočit ihned po Volkanovskiho těsné výhře v odvetě s Hollowayem. Ten však na pozápasové tiskové konferenci stručně vysvětlil, proč ho zápas s bývalým dvojnásobným šampionem nezajímá: "Nepomohlo by to mému odkazu." 

"Tak mi to dokaž. Vsadím svoji výplatu a svoji první holku, že bys mě neporazil," reagoval na Twitteru pohotově Cejudo se zajímavou nabídkou. Ihned poté dal jasně najevo, že ho tenhle zápas zajímá víc než souboj s čerstvě korunovaným králem bantamu Petrem Yanem. Tomu doporučil, ať se raději utká s vycházející hvězdou Seanem O´Malleym. Mezitím sám pokračoval v provokování Volkanovskiho, naprostá většina virtuálních výpadů však zůstávala bez odezvy.

"Popravdě, fanoušci mě prosí, abych zachránil pérovou váhu od Alexe "Velké vítězství na body" Makernovskiho. #Poklekni." Až tento výrok konečně přilákal pozornost šampiona. "Jenom jeden muž teď klečí. #Prosdál," reagoval stručně a dal opět najevo, že ho tenhle zápas moc nezajímá. Ve své divizi nemá koneckonců o kvalitní vyzyvatele nouzi a ve vzduchu visí také další odveta s Hollowayem.

Podporovatele našel u kolegy ve sportovním důchodu Bena Askrena, který za zápas začal na Twitteru také lobovat a ve svém příspěvku označil přímo Danu Whitea. Cejudo nelenil a přidal se: "Dovol mi přepsat historii Dano, slibuji, že udělám pérovou divizi opět skvělou!"

Reakce šéfa se sice nedočkal, ale pokud by o zápas stáli fanoušci, UFC by možná zkusilo souboj domluvit. Toho si je vědom i sám Cejudo a posledním twítem mířil tedy na ně. "Tohle je jediný zápas, který něco znamená pro můj odkaz a nesmazatelně by mě zapsat jako toho nejlepšího z nejlepších tohoto sportu. Kdo mě chce vidět, jak donutím Volkanovskiho pokleknout!? Triple C."

Reakce fanoušků jsou však rozporuplné. Zatímco jedni by souboj s Volkanovskim rádi viděli, druzí Henryho připodobňují k St. Pierrovi, který se z důchodu vrátil pouze pro další titul a pak se jej ihned vzdal. Podle některých by se z něj navíc GOAT (Greatest of all times) nestal ani, pokud by se mu přece jen povedlo třetí titul získat. Co si myslíte vy? Dejte nám vědět v diskuzi pod článkem nebo na naší facebookové stránce.

Zdroje:  Twitter Henry Cejudo

Nejnovější články