"Dana White mi nikdy nepřiložil zbraň k hlavě, abych šel bojovat," vzkazuje Moreno Figueiredovi, ať se přestane vymlouvat

"Dana White mi nikdy nepřiložil zbraň k hlavě, abych šel bojovat," vzkazuje Moreno Figueiredovi, ať se přestane vymlouvat Brandon Moreno - Deiveson Figueiredo | zdroj: Profimedia

Brandon Moreno se pustil do šampiona Deivesona Figueireda kvůli jeho slovům o infekci žaludku a hospitalizaci jen pár hodin před zápasem.

Víkendový turnaj UFC 256 nabídl jeden z nejlepších zápasů tohoto roku. Pětikolová přestřelka mezi šampionem Deivesonem Figueiredem a vyzyvatelem Brandonem Morenem zvedala fanoušky u televizí ze sedaček a nadchla i plno dalších bojovníků.

Duel nakonec nenašel vítěze a skončil remízou, což byl pro mnoho lidí ten nejlepší výsledek. Šampionský pás díky tomu zůstal u Figueireda, který v pozápasovém rozhovoru prozradil, že byl ještě necelých 24 hodin zpátky v nemocnici kvůli infekci žaludku a do poslední chvíle zvažoval, zda do duelu nastoupí.

Pro Morena, který jinak chová k Figueiredovi veliký respekt, je tato informace poměrně absurdní. Myslí si totiž, že s podobnými problémy se potýká občas většina bojovníků a není důvod k tomu, aby na to bylo takto hlasitě poukazováno.

„Kámo, to jsou výmluvy,“ řekl Moreno v rozhovoru pro server MMA Fighting. „Abych byl upřímný, tak je tohle úplně normální věc. Není to sranda, ale je to normální. Měl jsem dva zápasy, kdy mi bylo opravdu špatně a neřekl jsem nic až do této chvíle, protože by to byly výmluvy. Dana White nikdy nemusel jít do mého hotelového pokoje, aby mi přiložil zbraň k hlavě a řekl: ‚Hej, musíš jít bojovat.‘ Ne! Je to moje odpovědnost. Pokud by byl nemocný a necítil se dobře, tak proč by bojoval?“

Brandon Moreno - Deiveson Figueiredo Brandon Moreno - Deiveson Figueiredo | zdroj: Profimedia

„Chápu. Byl tady a byl součástí hlavního zápasu. Má zodpovědnost k organizaci, ale po zápase už je to jenom náš problém. Taky se můžu vymlouvat na svoji paži. Upřímně řečeno, moje paže byla v pátém kole úplně zničená. Úplně. Snažil jsem se jít dopředu, ale v pátém kole jsem ji opravdu nemohl použít. V pořádku, to kolo jsem prohrál. A bylo by pro mě v pořádku i to, kdybych prohrál úplně. Možná se snaží prodat odvetu stylem: ‚Hej, kdybych byl zdravý, tak bych toho chlapa vypnul.‘ Ale no tak.“

I tak si kvůli tomu nenechal Moreno zkazit náladu a z uplynulého zápasu a jeho průběhu je stále extrémně nadšený. Když přišel na hotelový pokoj, byl jeho telefon zaplaven pochvalnými zprávami a skoro všichni mluvili o tom, že právě viděli jeden z vrcholů sezóny. Pro mexického bojovníka bylo nejdůležitější, že mohl ukázat, že Figueiredo je sice šampion, ale také jenom člověk.

Tento duel byl opravdu jedním z nejzábavnějších, které jsme v tomto roce viděli a okamžitě se nesmazatelně zapsal mezi klasiky UFC, na kterou budou fanoušci ještě určitě dlouho vzpomínat. O to víc je pozitivní zpráva, že prezident Dana White krátce po zápase oznámil, že nechá bojovníkům chvíli času na zotavení a hned poté se začne pracovat na odvetě.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články