První mexický šampion v UFC? Brandon Moreno bude mít v neděli šanci přepsat historii

První mexický šampion v UFC? Brandon Moreno bude mít v neděli šanci přepsat historii Brandon Moreno - Askar Askarov | zdroj: Profimedia

Vyzyvatel Brandon Moreno hlásí, že je připraven a věří si, že šampionovi Figueiredovi sebere titul.

Už tento víkend nás čeká na turnaji UFC 256 titulový zápas v muší váze. Šampion Deiveson Figueiredo je i po pouhých 20 dnech připraven ke své svojí druhé obhajobě. Brandon Moreno mu ale bude chtít ukázat, že to nebude mít vůbec jednoduché.

Moreno bojoval naposledy na stejné akci jako Figueiredo (UFC 255) a Brandona Royvala sestřelil vteřinu před koncem prvního kola. Tím se dostal na sérii pěti zápasů bez porážky (čtyři výhry a jedna remíza) a ihned po vítězství si řekl o konfrontaci se šampionem. Že však přijde takhle brzy netušil ani on.

„Bylo to zvláštní, protože když jsem dostal termín, tak jsem si to počítal na prstech a říkal jsem si: ‚Kámo, to je za tři týdny,‘“ řekl Moreno v rozhovoru pro server MMA Fighting. „Mluvil jsem pak s hlavním trenérem a ten mi řekl: ‚Jsi připraven. Nemáš žádná zranění a tohle je tvoje životní příležitost. Prostě do toho jdi a užij si to.‘ Byl jsem na titulový zápas připraven už před Royvalem, takže pojďme do toho.“

Moreno začal s MMA už ve svých 12 letech. Původně ho do gymu zapsala jeho matka, aby trochu zhubl, ale smíšená bojová umění se velice rychle stala jeho absolutní vášní. Profesionálním zápasníkem se stal v roce 2011 a i přes několik porážek na začátku kariéry si vytvořil působivou šňůru vítězství.

Brandon Moreno Brandon Moreno | zdroj: Profimedia

Postupně si skvěle osvojil boj na zemi a začal nutit odklepávat jednoho soupeře za druhým. Když v organizaci World Fighting Federation nasbíral pět vítězství v řadě, tak si ho všimlo vedení UFC a nabídlo mu kontrakt. Moreno chytil příležitost za pačesy a porazil hned své první tři soupeře. Po dvou následujících porážkách byl z sice z UFC uvolněn, ale po jednom vítězství v organizaci LFA se tam hned vrátil a teď má šňůru 3 vítězství v řadě.

Nyní cítí, že bude mít podporu celého rodného Mexika, které má v nadcházející kartě hned dvě horká želízka. „Právě teď jsou všichni lidé v Mexiku nadšení, že budu bojovat s Figueiredem. Když k tomu přidáte Tonyho Fergusona, který bude bojovat s Charlesem Oliveirou, tak zjistíte, že jsou lidé v Mexiku opravdu šťastní. To že budu bojovat o titul je pro mojí zemi historický moment. Lidem to říká, že v tomto sportu můžeme uspět.“

Moreno by se mohl stát prvním "čistokrevným" mexickým šampionem UFC. Jak tento zápas dopadne se dozvíme už v noci ze soboty na neděli. Reportáž z tohoto duelu si budete moct přečíst na naších stránkách. Celý turnaj můžete samozřejmě jako vždy sledovat na ESPN a Nova Sport 2.

 

Zdroje:  MMA Fighting , tisková zpráva

Nejnovější články