Po pouhých 20 dnech jde zpět do akce. Šampion muší váhy Figueiredo však od Morena velký odpor nečeká

Po pouhých 20 dnech jde zpět do akce. Šampion muší váhy Figueiredo však od Morena velký odpor nečeká Deiveson Figueiredo | zdroj: Profimedia

Deiveison Figueiredo se řítí do další obhajoby a tentokráte očekává lehkou práci.

Začal další týden, ve kterém opět vyhlížíme nadcházející akce. Tento víkend nás čeká velký turnaj UFC 256, jehož vrcholem bude titulový zápas muší váhy mezi šampionem Deivesonem Figueiredem a vyzyvatelem Brandonem Morenem.

Bude se jednat o unikátní bitvu, protože oba borci do tohoto duelu naskočí pouhých 20 dnů od svého posledního vystoupení. Figueiredo naposledy předvedl skvělý výkon, když Alexe Pereze po krásné gilotině v prvním kole donutil odklepat a poprvé obhájil trůn v muší divizi.

Za svoji kariéru tento brazilský bojovník zažil jedinou prohru. Před rokem a půl podlehl po tříkolové bitvě na body Jussieru Formigovi. Od té doby Figueiredo baví diváky skvělým Brazilským jiu-jitsu, ale také agresivním postojem, takže jeho soupeři si musí dávat absolutní pozor za každé situace.

Figueiredo i přes své úspěchy ale nechce rozhodně nikoho podcenit a snaží se každého soupeře dopodrobna přečíst a najít jeho slabiny, což potvrdil v rozhovoru pro server MMA Fighting. „Jsem bojovník, který hodně studuje své protivníky a díky tomu získává jistotu, že je může porazit. Dávám tomu opravdu hodně, stejně jako hledání slabých míst, na která mohu zaútočit.“

Figueiredo vs Benavidez zdroj: Profimedia

Poctivě Figueiredo nastudoval i nascházejícího soupeře. V Morenovi vidí nebezpečného bojovníka, ale zároveň od něj očekává menší odpor, než kterému musel čelit proti Perezovi. „Brandon Moreno začínal jako boxer, takže je ostrý v úderech. Když ale začneme mluvit o jiu-jitsu a takedownech, tak u něj nevidím žádnou kvalitu. Myslel jsem, že Perezův styl je jednoduchý, ale tohle bude ještě lehčí. Perez je mnohem tvrdší, o tom se nedá vůbec pochybovat. Ale jsem připraven Morenovi 12. prosince zavřít ústa, aby mě znovu nevyzýval a nepomlouval mě na sociálních sítích."

Zdá se, že Figueiredo je momentálně v obrovské formě, a i podle kurzů sázkových kanceláří je dosti pravděpodobné, že tento duel vyhraje a nebude to ani na celých pět kol. Morena však není radno podceňovat, stále se jedná o MMA, kde jsou šance v každém zápase hodně vyrovnané a stačí jeden správný chvat nebo úder a z favorita se rázem stane outsider.

Zdroje:  MMA Fighting , tisková zpráva

Nejnovější články