Šampion muší váhy Deiveson Figueiredo přivítal v UFC svého bratra Francisca

Šampion muší váhy Deiveson Figueiredo přivítal v UFC svého bratra Francisca Bratří Figuereidovi - Deiveson a Francisco | zdroj: Profimedia

Francisco Figueiredo doplní bantamovou váhu, kde by mohl bavit především skvělým BJJ.

Zdá se, že se nám v UFC vytvořila další sourozenecká dvojice. Do organizace totiž nastupuje Francisco Figueiredo, bratr šampiona muší váhy Deivesona Figueireda, který před necelým týdnem na turnaji UFC 255 obhájil titul v dechberoucím souboji proti Alexi Perezovi.

Příchod o rok mladšího Francisca do nejslavnější organizace na světě oznámil prostřednictvím serveru MMA Fighting jeho manažer Wallid Ismail. Tento brazilský bojovník, který zastupuje bantamovou divizi, zápasil zatím v rodinném a mediálním stínu, ale i přesto se může chlubit poměrně slušnými statistikami.

V domácích jihoamerických soutěžích (primárně v organizaci Jungle Fight), kde do teď působil, předváděl Francisco především skvělé Brazilské jiu-jiutsu a z jedenácti výher jich dokázal získat hned sedm právě submisí. Za svojí profesionální kariéru navíc utrpěl pouhé tři prohry, takže se má rozhodně čím chlubit.

Brazilští zemaři takovéhoto ražení byli pro UFC vždy zajímavými prospekty, takže se není úplně čemu divit, že mu vedení nabídlo kontrakt. Do klece, kde bude obhajovat svojí momentální šňůru tří zápasů bez prohry (dvě vítězství a jedna remíza), by se podle předpokladů mohl podívat někdy v první čtvrtině příštího roku.

Francisco navazuje v UFC na slavné sourozenecké dvojice jako jsou Nate a Nick Diazovi, Antonina a Valentina Shevchenkovi nebo Frank a Ken Shamrockovi. Těšíme se, že by mohl jít ve stopách slavnějšího Deivesona, který momentálně fanoušky baví neskutečně atraktivním stylem, ale také odvahou, protože už 12. prosince (20 dní po titulovém zápase) bude znovu obhajovat šampionský pás. Tentokráte proti Brandonu Morenovi.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články