"Kdybych tohle řekl, táta by mě vylískal do ztracena," myslí si Thompson o titulových ambicích Edwardse

"Kdybych tohle řekl, táta by mě vylískal do ztracena," myslí si Thompson o titulových ambicích Edwardse Stephen Thompson - Vicente Luque, UFC 244 | zdroj: Profimedia

Stephen Thompson je přesvědčen, že po sobotním utkání, nemá Leon Edwards šanci bojovat o titul. Populární kickboxer by v souboji s Kamaru Usmanem, rád viděl sám sebe.

Stephen “Wonderboy” Thompson (16-4) chce třetí souboj o titul. Po dvou výhrách v řadě, se nachází na pátém místě žebříčku welterových vah a pochopitelně míří na mety nejvyšší. O světový titul v minulosti bojoval již dvakrát nyní touží po třetí, pravděpodobně poslední šanci, jak vystoupat na úplný vrchol bojových sportů.

Rodák z Jižní Karolíny býval vynikajícím karatistou a kickboxerem s profesionální bilancí neuvěřitelných 57-0. Thompson je prototypem ideálního sportovce, bez škraloupů či skandálů. Svým sympatickým a vřelým vystupováním, si získal fanoušky po celém světě. Někteří ho dokonce nazývají moderním Kapitánem Amerikou. V letech 2016 a 2017 se dvakrát utkal s tehdejším šampionem Tyronem Woodleym. První utkání skončilo remízou, druhé těsně vyhrál Woodley, i když mnozí viděli zvítězit spíše Thompsona. 

Welterová váha patří mezi nejsilnější divize UFC a probojovat se až k titulové šanci, je extrémně složité. Jedním z uchazečů o titulovou šanci je také Leon Edwards, britský bojovník, který pět let nepoznal hořkost porážky. Edwards v sobotu zápasil Belalem Muhammadem a do utkání vstupoval v roli velkého favorita. Zápas však vyhrát nedokázal. V průběhu druhého kola zasáhl soupeře prstem do oka (eye-poke) a ten nebyl schopný v utkání pokračovat, takže duel skončil “no contest” tedy bez výsledku. 

Toto utkání sledoval také Thompson, který se k němu vyjádřil během rozhovoru ve svém podcastu. 

“S eye-pokem existuje pouze jedna možnost a tou je odvetný zápas. Edwards tvrdí, že si zaslouží titulový zápas, ale když jsi dva roky mimu hru, vrátíš se s eye-pokem, tak si titul rozhodně nezasloužíš,” začal Wonderboy úvodem. 

Edwards prohlásil, že nemá žádný zájem znovu bojovat s Muhammadem a touží vyzvat šampiona Kamaru Usmana. Thompson má na věc jiný pohled a chce titulový zápas pro sebe.

“Vím, že Edwards neustále mluví o titulu. Ale nezápasil dva roky a chce titul? Myslím, že si titul zasloužím víc než on. Jsem jediný bojovník, se kterým Usman ještě nezápasil. Kdybych chtěl já po takovém zápase bojovat o titul, ty a táta byste mě zfackovali do ztracena, a řekli byste mi 'Ne, půjdeš zpátky a budeš bojovat s tím chlápkem znovu, nedostaneš titulovou šanci za to cos předvedl'" řekl Wonderboy v podcastu svému bratrovi.

Wonderboy v poslední dvou utkáních zcela dominoval. Na body porazil Vicente Luqueho i Geoffa Neala a odčinil dvě porážky s Pettisem a Darenem Tillem

Osmatřicetiletý bojovník se také podivoval nad rozhodnutím rozhodčích, kteří Edwardse nediskvalifikovali, přestože byl Edwards opakovaně napomínán ohledně prstů v očích. 

“Bylo to podruhé, ne? Dostal napomenutí od rozhodčího a udělal to znovu. Měl být diskvalifikován.” 

Na druhou stranu, s pokorou sobě vlastní, pochválil Edwardse, který vypadal skvěle připravený a v mimořádné formě.

“Vypadal ve skvělé formě, rychle se pohyboval. Byl to nejlepší Edwards, kterého jsem viděl. Byl klidný, uvolněný, skvěle časoval údery. Utkání ovládl, než přišly prsty v očích, ale stát se mohlo cokoliv. Muhammad se teprve zahříval a dostával do tempa.” 

Wonderboy má také problém sehnat adekvátního protivníka. Jako mnozí další, využívá sílu sociálních sítí a vyzval například Colbyho Covingtona, který o něm v minulosti řekl, že mu vůbec nenahání strach: "Když nejsem strašidelný... bojuj se mnou," vzkázal mu Wonderboy.

I přesto, že Wonderboy je v TOP 10 (spolu s Neilem Magnym) jediným bojovníkem, s kterým Usman ještě nebojoval, titulový zápas se jej prozatím netýká. O šampionský pás se s Kamaru Usmanem totiž utká v odvetě Jorge Masvidal. Jejich vzájemný duel bude hlavním zápasem turnaje UFC 261. Thompson má tedy opět smůlu a myšlenky na titulový zápas musí posunout na neurčito. Welterová divize mu ale nabízí několik zajímavých soupeřů, je tu nejen Leon Edwards, ale i Colby Covington či nebezpečný Gilbert Burns. Váha do 77 kilogramů, nám v letošním roce přinese spousty zajímavých soubojů a máme se na co těšit.  

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články