Těžkotonážník Aspinall famózním výkonem ukončil Volkova a jako obvykle to zvládl v prvním kole

Těžkotonážník Aspinall famózním výkonem ukončil Volkova a jako obvykle to zvládl v prvním kole Tom Aspinall se raduje z největšího vítězství ve své kariéře nad Alexanderem Volkovem. | zdroj: Getty Images

Britská vycházející hvězda Tom Aspinall si se svým nejtěžším soupeřem v kariéře poradil jako starý mazák a vyhoupl se mezi elitní bojovníky těžké divize

Mladý a talentovaný těžkotonážník Tom Aspinall šel do svého nejtěžšího zápasu v dosavadní kariéře. Soupeřem mu byl ostřílený veterán Alexander Volkov, který je na šesté příčce žebříčku těžké váhy UFC a na kontě měl v tu chvíli 43 zápasů, z toho pouhých 9 porážek. Tom nejen, že zatím v profesionálním MMA odbojoval jen 13 zápasů, ale nikdy nebyl hlavní hvězdou turnaje UFC turnaje, obzvláště před tak velkým domácím publikem.

Ale Aspinall se nenechal psychicky nahlodat a proti ruskému veteránovi předvedl mistrovský kousek. Do zápasu šel s naprostým klidem a sebevědomím, což bylo vidět také na jeho výkonu. Oproti Volkovovi byl mnohem rychlejší, což dal velice rychle najevo tvrdými direkty, kterými ruského soupeře zaskočil. Volkov na britského bojovníka nedokázal najít odpověď a když už se o to pokusil, Aspinall si skvěle načasoval takedown a vzal Volkova na zem. Tam do něj bušil svými lokty a otevřel mu několik tržných ran na hlavě.

Po chvíli se Volkov sice zvládl postavit, ale jenom proto, aby v postoji dostal další výprask. Aspinallův boxing byl na ruského borce prostě moc rychlý a Volkov nedokázal pořádně reagovat. Tom byl neustále o krok napřed a znovu skvěle načasoval svůj takedown právě v momentě, kdy na něj Volkov vyslal zadní direkt. Opět jej dostal na zem, kde mu rozdal několik ran a když viděl příležitost pro submisi, využil ji. Z half-guardu chytil Volkovovu ruku nejdřív do kimury, ale ten se snažil bránit natažením své paže, takže Aspinall plynule přešel do straight armbaru. Bylo vidět, jak se ruka ruského bojovníka prohnula v lokti a nezbyla mu tak jiná možnost, než zápas odplácat.

Ze svého výkonu měl Tom pochopitelně radost a sám na tiskové konferenci řekl, že zápas pro něj nemohl dopadnout lépe: „Nemohlo to být lepší, byl to naprosto ideální výkon. Opravdu jsem si myslel, že s ním půjdu 5 kol. Ale ukončit chlapa jako je Volkov, který byl ukončený jen dvakrát z jeho 45 zápasů, navíc v prvním kole, to ukazuje, jak dobře umím ukončovat zápasy.

Kdyby si Aspinall mohl vybrat, raději by Volkova knockoutoval, ale i tak je rád, že zápas ukončil v prvním kole na submisi:

„Mám rád knockoutování lidí, budu k vám upřímný. Pro mě je KO lepší než submise, ale moc rád vezmu tuhle submisi oproti pěti kolům zápasu. Je to jedna z mých oblíbených submisí. Když vás dostanu do half-guardu, je to moje oblíbené místo, takže jste skončili. S mým tátou jsme to trénovali roky a roky.“

V pozápasovém interview Tom vyzval jako svého dalšího soupeře australského bombardéra Taie Tuivasu a na tiskové konferenci sdělil, proč právě jeho:

„Důvod, proč jsem vyzval Tai Tuivasu je za prvé ten, že jsem obrovský fanoušek jeho stylu a za druhé jsem obrovský fanoušek jeho charakteru. A lidi šílí, když bojuje a vypadá to, že lidi šílí i když bojuju já, takže si to pojďme spolu rozdat ve Velké Británii. Pojďme na to, bylo by to skvělé! Pojďme to udělat na příštím turnaji, který tady bude.“

Tom Aspinall se působivým vítězstvím nad Volkovem dostal mezi elitní šestku bojovníků UFC v těžké váze, a i když na titulovou šanci vůbec nespěchá, dá se očekávat, že pokud bude pokračovat tímto stylem, nebude dlouho trvat a souboj o šampionský pás bude jeho.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články