Nejlepší muž UFC proti boxerské superstar? Podle Usmana by k tomuto souboji mělo dojít

Nejlepší muž UFC proti boxerské superstar? Podle Usmana by k tomuto souboji mělo dojít zdroj: Profimedia

Šampion welterové váhy UFC Kamaru Usman doufá v superzápas s boxerskou hvězdou Canelem Alvarezem.

Nejlepší muž napříč všemi vahami UFC Kamaru Usman sedí už několik let na trůnu welterové divize a v nejlepší MMA organizaci na světě nenašel během patnácti zápasů ani jednoho přemožitele. Množí se navíc soupeři, které už dokázal zdolat i dvakrát, takže není divu, že se bojovník s přezdívkou „Nigerijská noční můra“ zlehka poohlíží také po jiných výzvách.

Tou by mohl být například souboj mezi čtyřmi provazy s jedním z nejlepších aktivních boxerů současnosti a šampionem super střední váhy Canelem Alvarezem. O této variantě už se ostatně v posledních měsících několikrát mluvilo a Usman nyní prozradil, že je přesvědčený, že k ní dříve nebo později na sto procent dojde. Dokonce už i ví, koho by zvolil za promotéra – měl by jím být jeho nynější šéf Dana White.

„S Danou jsme o tom ještě nemluvili, ale je to zápas, který opravdu chci. Tedy pokud bude chtít bojovat i Canelo a ten prohlásil, že se tomu nebrání, takže to můžeme uskutečnit,“ řekl Usman v rozhovoru pro server MMA Junkie. „Nebylo by příliš složité to uskutečnit, protože Dana White je z nějakého důvodu tím nejlepším promotérem.“

U mnoha z vás zcela jistě tyto plány vyvolávají vzpomínku na boxerský superzápas mezi Conorem McGregorem a Floydem Mayweatherem z roku 2017, jenž podle mnoha kritiků nabídl velice nudné představení a tohoto faktu si je vědom i Usman, který ale odmítá, že by se historie mohla opakovat. Jeho potencionální střet s Alvarezem by prý přinesl úplně jinou podívanou.

„Jde o to, že chceme bavit lidi bojováním“ prohlásil Usman. „Mayweather s McGregorem bavili lidi především tím, jak spolu mluvili. A známe Conora, jakým způsobem baví ostatní, stejně jako Floyda. Já to chápu. Floyd je navíc absolutně nejlepší defenzivní boxer, jakého jsme kdy viděli, přestože pro jejich zápas zvolil úplně jiný přístup. Pořád to byl ten samý typ souboje.“

Usman byl dlouho dobu považován především za excelentního wrestlera a primárně se svými protivníky zápasil a snažil se nad nimi získat kontrolu,což mnoho lidí považovalo za velice nudný styl boje. Postupem času však Nigerijec ukázal, že neskutečným způsobem zapracoval také na boji v postoji a že umí být také velice agresivním. A právě to by rád využil i proti Alvarezovi.

„Jsem fighter a vždycky jdu dopředu, abych bojoval. A stejně tak Canelo Alvarez,“ zakončil Usman rozhovor. „Nebude tam jen tak sedět a uhýbat úderům. Umí se vyhnout, ale nesnaží se dělat jenom to, protože nechce, aby z toho byl defenzivní zápas. Já chci bojovat a on chce bojovat. Tady nejde jen o to, že jsme momentálně oba v našich sportech ti nejlepší. Byla by to největší událost v historii. A samozřejmě s Danou Whitem v zádech.“

Kdy by k tomuto superzápasu mělo dojít je však ve hvězdách a pravděpodobně se tak nestane letos. Usman si totiž na léto domlouvá odvetu proti Leonu Edwardsowi a Alvarez má program ještě nabitější. V květnu by se se totiž měl utkat s neporaženým Dmitryem Bivolem a podle ESPN má už téměř domluveného soupeře také na 6. prosince.

Zdroje:  ESPN , MMA Junkie

Nejnovější články