Pešta zná soupeře do prvního zápasu v turnaji americké PFL, narazí na dagestánského Wolverina

Pešta zná soupeře do prvního zápasu v turnaji americké PFL, narazí na dagestánského Wolverina Viktor Pešta a jeho památný "outfit" během předzápasového vážení v UFC. | zdroj: Profimedia

Už jen necelý měsíc dělí bojovníka Viktora Peštu od startu v letošní sezóně organizace PFL, jejíž vítěz získá pohádkový milion dolarů. Kdo ho v prvním kole čeká?

"Tak už znám soupeře, datum i místo svého PFL debutu. Ode dneška za čtyři týdny vs. Omari Akhmedov v Arlingtonu. Víc vědět nepotřebuju, jde se na to!" informoval dnes Viktor Pešta na sociálních sítích.

Start sezóny v Professional Fighters League, která funguje na podobné bázi jako třeba NHL a po základní části postoupí nejlepší do vyřazovacího play-off, nebude pro českého bojovníka snadný. Akhmedov má celkovou bilanci 27 vítězství, 7 porážek a 1 remízu. Od podzimu roku 2013 až do loňska bojoval v elitní UFC, kde rozhodně ostudu nedělal, ale mezi špičku nepatřil. Vaz mu zlomilo zřejmě to, že jeho zápasy většinou končily na body.

V postoji dagestánský "Wolverine" sází spíše na sílu než na vytříbenou techniku. Samozřejmě ale nezapře kořeny, a když má možnost, na soupeře se nalepí a trápí ho u pletiva nebo na zemi. Například v posledním zápase, prvním pod PFL, se ale wrestlingem natolik unavil, že ho pak soupeř ve třetí rundě doslova zdemoloval v postoji.

Uvidíme, jakou taktiku na něj Viktor zvolí, protože ačkoliv dříve platil spíš za zemaře, v posledních zápasech ukazoval, že si začíná dost věřit i v postoji. Zda si se zkušeným Dagestáncem poradí, se dozvíme již 20. dubna. Na startovce budou k vidění také dva slavní "odpadlíci" z UFC - Anthony Pettis a Jeremy Stephens.

Zdroje:  pflmma.com

Nejnovější články