První duel Tipsport Gamechangeru odhalen, pobijí se dva dobře známí tvrďáci z Oktagonu

První duel Tipsport Gamechangeru odhalen, pobijí se dva dobře známí tvrďáci z Oktagonu zdroj: Profimedia

Organizace Oktagon MMA odhalila první zápas nového projektu Tipsport Gamechanger. V něm se utkají dva bývalí tituloví vyzyvatelé, které pojí podobný osud. 

Začátkem prosince organizace OKTAGON zveřejnila svůj nový projekt Tipsport Gamechanger, kterým bourá na domácí scéně všechny mety. Jedná se o pyramidu 16 borců ve váze do 77 kg, kteří se utkají o finanční odměny v hodnotě jednoho milionu euro. Gamechanger bude fanoušky bojových sportů bavit v průběhu celého roku. Účastníky projektu jsou mnohé známé tváře z Oktagonu, které doplní bojovníci mimo organizaci. 

Již dříve promotér Ondřej Novotný oznámil, že první turnaj uvidíme začátkem března na akci Oktagon 40 v Ostravě. Nyní ale organizace na svých sociálních sítích potvrdila i složení prvního zápasu. 

"Samuel Pirát Krištofič, který má skalpy Úškrta, Pukače, Matavaa, Polívky, Naruszczky či Strzelczyka, nejdříve Tipsport Gamechanger odmítl – nechtěl vplout zpátky do vod welteru kvůli váze. Nakonec však otočil," informoval Oktagon na sociálních sítích. „Vždy jsem toužil být součástí něčeho velkého a průlomového. Bude to na trhu úplně něco nového. Hlavně velikost celé té věci mě nakonec přesvědčila, že to chci a že se kvůli tomu chci trápit s váhou," okomentoval změnu rozhodnutí sám slovenský bojovník.

Vítěz druhé série Oktagon Výzvy totiž v posledních letech bojoval spíše ve střední váze (84 kg), kde se pokusil dokonce získat titul. V zápase mu ale dominoval Patrik Kincl, který si po vítězství na body odnesl pás šampiona. 

Soupeřem Pirátovi bude bojovník, se kterým měl v posledním roce společný osud. Také Alex Lohoré totiž bojoval o titul střední váhy s Patrikem Kinclem, nicméně ani on na šampiona nestačil. Následně si ale spravil chuť na Matúšovi Juráčkovi, díky čemuž získal pozvánku do Gamechangeru.

Laik by mohl oba bojovníky srovnávat podle jejich zápasů s Kinclem. Podle této logiky by měl mít navrch Pirát, který svedl s Inspektorem pětikolovou bitvu a v posledním kole dokonce sahal po vítězství. Slovenský zápasník by navíc měl mít výhodu ve větší váze a síle. Pro Lohorého zase mluví zkušenosti z velkých zápasů a organizací, jako je například Cage Warriors, kde Francouz působil před vstupem do Oktagonu. Nicméně je všeobecně známo, že v bojových sportech podobná matematika nefunguje a každý zápas má jiný příběh. Který z bojovníků podle vás postoupí do druhého kola? 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články