Kincl má jedinečnou možnost stát se dvojitým šampionem Oktagonu! Duel s Britem posvětil i Novotný

Kincl má jedinečnou možnost stát se dvojitým šampionem Oktagonu! Duel s Britem posvětil i Novotný Patrik Kincl s majiteli Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Bude rok 2023 na domácí MMA scéně rokem Patrika Kincla? "Inspektor" má jedinečnou šanci stát se dvojitým šampionem. Promotér Novotný není proti jeho střetu s Brazilcem Kaikem Britem.

Tipsport Gamechanger nebo odveta s Vémolou? Patrik Kincl stál na začátku roku před rozhodnutím, které mělo udat směr, jakým se bude letos odvíjet jeho kariéra. Před několika dny pak na svých sociálních sítích oznámil, že nakonec zvolil možnost druhou, a tedy obhajobu titulu šampiona střední váhy proti "Terminátorovi".

Někteří fanoušci kroku svého oblíbence příliš nerozuměli, odveta z roku 2019 totiž již dvakrát nevyšla. Prvé ztroskotala na přesunu Vémoly z XFN do organizace Oktagonu a nevyšel ani další pokus na konci loňského roku, kdy byl Karlos nucen odstoupit kvůli zdravotním problémům.

Patrik ale vysvětlil motivaci svého rozhodnutí tím, že účast v Gamechangeru by pro něj byla z důvodu shazování do nižší váhy příliš náročná a navíc by rád uzavřel kapitolu s názvem Vémola. Jak už to ale bývá, jedny zavřené dveře často přinášejí nové příležitosti. Jednou z nich by mohl být střet se šampionem welteru (77 kg) Kaikem Britem, který se rovněž rozhodl v pyramidě nestartovat.

Kincl v rozhovoru pro Sport.cz potvrdil, že by to pro něj byla určitě zajímavá možnost. „Všiml jsem si, že z Gamechangeru vypadl Brito, i to by byla šance jít do welteru a udělat titul i tam,“ vyzval nepřímo agilního Brazilce a zároveň uvedl, že i přes zranění ruky chce zůstat v tomto roce aktivní a stihnout minimálně tři zápasy.

Brazilcova odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. „Dávat pozor, co si přeješ,“ vzkázal na svém Instagramu a připojil video, kde mu váha ukazovala 96,4 kg. To je na šampiona divize do 77 kg docela dost a naznačuje to, že by v souboji s Kinclem pravděpodobně nebyl ve velké váhové nevýhodě.

"Vémola v květnu určitě znovu uteče, chceš být náhradník? Až tě porazím, tak dáme odvetu o tvůj pás? Promysli to a dej mi vědět, šampione," reagoval Patrik. Případný duel pak ve svém podcastu posvětil i promotér Ondřej Novotný.

„Patrik Kincl, ať už vyhraje, nebo prohraje souboj s Karlosem Vémolou, tak je naprosto legitimním soupeřem v 77 pro Kaika Brita,“ uvedl Novotný v pořadu MMA Letem světem„Hashtag double champ. Může se stát,“ potvrdil, že by samozřejmě byl v sázce i titul welterové divize.

Kincl tak možná bude mít v letošním roce jedinečnou šanci zařadit se do elitního klubu dvojitých šampionů. V Oktagonu zatím držel simultánně dva pásy pouze Ivan Buchinger. Aby se k němu "Inspektor" připojil, bude muset nejprve obhájit titul střední váhy proti Vémolovi, případně náhradníkovi, kterým by mohl být právě Brito. Máme se tedy rozhodně na co těšit.

Zdroje:  Sport.cz , MMA letem světem

Nejnovější články