My Argentinci jsme výjimeční, mám všechny schopnosti na to, abych si s Vémolou poradil, říká "La Cobra"

My Argentinci jsme výjimeční, mám všechny schopnosti na to, abych si s Vémolou poradil, říká "La Cobra" Lucas Alsina bude soupeřem Karlose Vémoly na Štvanici | zdroj: Profimedia

Premiéra v Oktagonu proti největší hvězdě. Argentinský šampion Lucas Alsina nám v exkluzivním rozhovoru prozradil své plány, jak porazit českého Terminátora.

Karlos „Terminátor“ Vémola konečně získal soupeře pro turnaji na pražské Štvanici. Fanoušci promotérům vyčítají, že Vémolovi přivážejí lehké soupeře, přesně na míru stylu českého Terminátora. Výjimkou není ani argentinský bojovník Lucas „La Cobra“ Alsina. Původem kickboxer a skvělý postojář, se momentálně nachází na 293. místě žebříčku polotěžké váhy. Na sociálních sítích se rozběhla debata, že Alsina je pouze další pytel, který Vémola ukončí v prvním kole. Bývalý argentinský MMA šampion se zkušenostmi z Bellatoru s fanoušky nesouhlasí a hodlá šokovat celou domácí scénu.

Můžeš se trochu představit českým fanouškům? Jak ses dostal k bojovým sportům?

Jmenuji se Lucas Alsina a jsem argentinský MMA zápasník. Mám dlouhou kariéru v bojových sportech a jsem argentinský národní šampion v MMA. Začal jsem s boxem v 18 letech a po chvíli přešel ke kickboxu, který mě naprosto uchvátil. Ve dvaceti přišly první amatérské a později profesionální zápasy. O pár let později jsem přešel k mojí největší vášni – MMA.

Trénuješ v Buenos Aires nebo někde jinde?

Trénuji ve svém domácím gymu v Buenos Aires.

V Argentině je národním sportem fotbal. Hrál jsi ho v mládi i ty?

Fotbal je pro Argentince vášní a náboženstvím. Dlouho jsem ho hrál na amatérské úrovni, ale později, abych se vyhnul zraněním, jsem přešel k bojovým sportům.

Argentina loni vyhrála mistrovství světa. Zúčastnil jsi se oslav v Buenos Aires?

Oslavy byly neuvěřitelné. Vyhrát mistroství světa je něco, o čem jsme všichni snili. Jsme všichni rádi, že se to podařilo po tolika letech.

Jak populární je u vás MMA?

Zájem o MMA enormně roste. Důkazem jsou bojovníci v nejlepších světových organizacích, takže očekávám, že popularita bojových sportů jen poroste.

Jsi argentinským MMA šampionem. Můžeš porovnat argentinské MMA s úrovní toho evropského?

Naši nejlepší bojovníci jsou na vysoké úrovni a mohou bojovat kdekoliv na světě. Ať už se jedná o UFC, Bellator nebo Oktagon.

Santiago Ponzinibio je hvězdou UFC. Setkal jsi se s ním někdy?

Osobně Santiaga neznám, protože dlouhé roky žil ve spojených státech. Je pro nás však velkým vzorem a důkazem, že i argentinští bojovníci mohou být mezi světovou elitou.

Jaký je tvůj názor na Oktagon MMA, podepsal jsi s touto organizací dlouhodobější smlouvu?

Moc se těším na svou premiéru. Oktagon má ve světě velké jméno a já udělám vše, abych zde mohl i nadále zápasit. Podepsal jsem smlouvu na dva zápasy a očekávám, že podepíši další.

Znal jsi Karlose Vémolu již dříve nebo až při nabídce zápasu?

Jméno Vémola jsem znal, ale jakmile přišla nabídka, začal jsem o něm hledat více informací.

Když přišla nabídka. Kývl jsi okamžitě, nebo sis nechal čas na rozmyšlenou?

Neváhal jsem ani minutu. Jakmile nabídka přišla, souhlasil jsem. Je to pro mě skvělá příležitost ukázat se na velkém turnaji s těžkým protivníkem.

Čeští fanoušci tě podceňují. Co bys jim vzkázal?

Jsem si vědom, že mě čeští fanoušci neznají, a proto podceňují. To se po zápase změní.

Jsi postojář, zato Vémola typický wreslter. Dokážeš zastavit jeho obávaný single leg?

Moje obrana proti takedownům je skvělá a jsem přesvědčen, že to ukáži i na Štvanici. Mám všechny schopnosti na to, abych si se soupeřem poradil. Jsem silný, rychlý a můj postoj je smrtící.

Turnaj na Štvanici je považován za nejkrásnější turnaj roku. Jak se těšíš?

Nemohu se dočkat. Jedná se o obrovskou příležitost, kterou hodlám využít.

Je něco, co bys chtěl vzkázat českým fanouškům?

Ať se těší na souboj dvou odlišných stylů. Mám důvěru ve své schopnosti, které mě přivedly až sem. My Argentinci jsme výjimeční, uvidíte.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články