Vémola tu prohru s Kinclem potřeboval, myslí si Attila Végh. Co plánuje po ukončení MMA kariéry?

Vémola tu prohru s Kinclem potřeboval, myslí si Attila Végh. Co plánuje po ukončení MMA kariéry? "Lvi dožrali, mou!" | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Attila Végh se pomalu vrací do tréninkového procesu, aby se připravil na úplně poslední zápas v MMA. Svět bojových sportů ovšem opustit nehodlá.

“Často teď trénuju. Tento rok jsem začal s tím, že se ze mě zase stane sportovec,” řekl Végh v podcastu pod hlavičkou Spartakus Fight Gymu. “Trénuju jednou, maximálně dvakrát denně. Musím si to vyhodnotit, hlavně se musím cítit komfortně. Když mám tvrdý první trénink, tak už si druhý nedám, když je slabší, tak ano. Jde hlavně o čas, musím to vykompenzovat s těmi mými partnery, natáčeními a reklamními věcmi.”

Na žíněnku se vrátil mimo jiné kvůli chystané odvetě s Karlosem Vémolou. Zatímco “Terminátor” má ve zvyku brát před těžkými zápasy lehčí soupeře na rozjezd, Végh nic takového neplánuje. “Nemám to zapotřebí, říkal jsem, že nepotřebuju žádné výzvy. Na zápas s Karlosem už mám podepsanou smlouvu, mám prostě jasný cíl. A nezajímá mě, že bude mít Karlos přede mnou ještě 15 zápasů, to je jeho věc. Vím, co chci já, to je důležité.”

“Pumukli” se dávno smířil s tím, že už se jeho zápasnická kariéra nachýlila k závěru. To samé podle něj platí i pro Vémolu. “Nevím, jaké má po zápase [s Kinclem] emoce, ale možná tu prohru potřeboval, aby si uvědomil, že už není nejmladší. Ani já už nejsem nejmladší. Tento sport prostě nemůžeme dělat do konce života.” Jedním dechem nicméně dodal, že si není úplně jistý, zda Vémola v dohledné době opravdu ukončí kariéru. “Ani mě to moc nezajímá, jdu si svou vlastní cestou a to mi stačí.”

Bojovým sportům se však věnoval celý život, takže se s nimi nechce úplně rozloučit. “Rukavice se mi budou těžko sundavat,” naznačil a poukázal na svou zálibu v dobrém jídle a pití, což se samozřejmě projevuje nabíráním na váze. “Tím pádem potřebuju nějakou motivaci, abych trénoval. Když ji nemám, tak se mi do tréninku nechce. Dělám to celý život, takže to potřebuju, ale musím mít motivaci.”

View this post on Instagram

A post shared by Attila Vegh (@veghattila)


Během rozhovoru potvrdil, že kariéru MMA zápasníka už rozvíjet nehodlá. “Kdybych nešel s Karlosem, tak už se k MMA nevrátím.” Čas od času by si ale chtěl zatancovat v ringu. “Motivaci jsem našel v boxu. Když mám zápas, tak vím, že čtyři nebo pět měsíců budu s chutí chodit na tréninky, protože je tam cíl v podobě zápasu.” Také dodal, že příprava na boxerský duel v porovnání s MMA není tak náročná, což mu vyhovuje.

Závěrem se nechal slyšet, že by nechtěl skončit jako Antonio “Bigfoot” Silva, který si stále odmítá přiznat, že už má to nejlepší dávno za sebou. Výsledky jeho zápasů ovšem mluví za vše, momentálně má na kontě osm porážek v řadě. “Můj čas už je pryč. Člověk musí mít v pořádku hlavu a musí si to přiznat. Už je mi 38 let, nebudu se porovnávat s dvacetiletým klukem. Je to normální, doba se posunula.”

Zdroje:  Spartakus Fight Gym - YouTube

Nejnovější články