Domluveno! Odveta Vémoly s Véghem bude nejspíš ještě letos

Domluveno! Odveta Vémoly s Véghem bude nejspíš ještě letos Zápas století | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Letošní rok bude pro Karlose Vémolu ve znamení odvet. Po Patriku Kinclovi ho bude čekat reparát s Attilou Véghem.

Letos to budou již čtyři roky od největšího MMA souboje, jaký se kdy na domácí scéně odehrál. Takzvanému Zápasu století předcházelo obrovské promo a mluvilo se o něm i mezi lidmi, kteří jinak bojové sporty nesledují. Průběh a výsledek pak mnohé překvapil. Podceňovaný Attila Végh, který pár měsíců předtím prohrál na TKO, už na vážení působil dojmem, že se chystá předvést životní výkon. Byl to právě on, kdo působil jako hladový lev.

Skvělým pohybem v zápase znemožnil Karlosovi přenést boj na zem a v postoji jej zasahoval tvrdými údery. Po dvou minutách trefil z ústupu tvrdý zadní hák a bylo hotovo, Vémola šel vypnutý k zemi. "Lvi dožrali, mou! Attilka je zpátky!" pronesl pak nadšený Végh. Od té doby jsme ho ale v oktagonu bojovat neviděli, neměl důvod, vítězství ho doslova vystřelilo ke hvězdám a svou znovu nabitou popularitu teď úročí v jiných oblastech. Figuruje ale také jako promotér organizace FABRIQ MMA a boxuje pod hlavičkou Fight Night Challenge, kde bychom jej měli vidět i letos v květnu v duelu s Ericem Spicelym.

Attila Végh Végh oslavuje vítězství nad Vémolou | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

To Vémola musel strávit hodně hořkou porážku, která mu přetrhla sérii 11 vítězství v řadě a připravila ho o sen. "UFC už se mi nepovede," prohlásil na pozápasové tiskové konferenci. "Jestli mi česko-slovenskej šampion dá šanci rematche, tak po tom samozřejmě tvrdě budu muset jít. Protože když už se mi nepovede ten sen dostat se do UFC, tak se mi může povést to, že budu jedinej člověk, kterej Attilu porazil dvakrát. Protože v momentě, kdy ho porazím v dalším zápase, tak by určitě byla další odveta, byla by to trilogie. Je to těžký teďka mluvit hodně dopředu, je to na promotérech, ale pokud se o tom rematchi bude mluvit, tak pro mě se tam změní jedna věc. Já jsem teď v tom zápase mohl ztratit úplně všechno a úplně všechno jsem ztratil. Pokud by byla odveta, tak tam jde s člověkem, kterej už nemá co ztratit."

Debaty o odvetě na čas utlumil covid, nemělo samozřejmě smysl organizovat ji bez diváků. Nedávno ji ale zpátky do mediálního prostoru přivedl sám Végh, když českému rivalovi vysmekl poklonu za to, jak se hodlá po zranění vrátit do zápasového tempa, a dodal, že o rematchi s ním stále uvažuje. 

Karlos pak reagoval celkem překvapivě. "Neměl by to být zápas, ve kterém jde jenom o peníze," pronesl na tiskové konferenci Oktagonu, čímž odkazoval na vyjádření slovenského zápasníka, že by se mu odveta musela finančně vyplatit. "Já tam nějakého přežitého Attilu nechci, chci, aby byl stejně hladový jako v prvním zápase, protože jinak mi odveta vůbec nic nedá. Lidi pak řeknou, že jsem s ním prohrál, když byl v té nejlepší formě, a pak jsem ho porazil, když už ve formě nebyl. Pokud se sebou něco udělá, začne zápasit, vyhrávat a něco dokazovat, tak se mnou odvetu může mít, ale nechci jít za velké prachy s přežitým Attilou."

"Pumukli" ho ale ujistil: "Začal som makať, dostal som novú chuť." A včera OKTAGON oznámil, že je vše domluveno. Termín ještě odhalen nebyl, ale je vysoce pravděpodobné, že se Zápas století 2 odehraje na konci roku v O2 areně. Do té doby zbývá ještě hodně času a Vémola má před tím naplánované již dva zápasy – v polovině dubna se v Liberci vrátí do akce proti Alu Matavaovi a 20. 5. jej čeká odveta s Patrikem Kinclem. Případné prohry by samozřejmě rematchi s Véghem ubraly na atraktivitě, silný příběh ale bude mít tak jako tak.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články