Monster se podivuje, že Kincl upřednostnil Vémolu před Gamechangerem. Koho vidí ve finále?

Monster se podivuje, že Kincl upřednostnil Vémolu před Gamechangerem. Koho vidí ve finále? Petr "Monster" Kníže | zdroj: Profimedia

Petr Kníže pochválil Tipsport Gamechanger, je přesvědčen, že nabídne velmi pěkné zápasy. V pyramidě má vlastního favorita.

O projekt Oktagon Gamechanger se zajímala celá řada bojovníků, jelikož přináší možnost vydělat pěkné peníze a natočit na sebe světla reflektorů. Nápad ocenil i veterán domácí scény - Petr Kníže. Během rozhovoru pro iSport nicméně dodal, že on sám by pyramidu z několika důvodů nezvládl. “Je to pro mě už náročné. Optimálně vidím jeden, maximálně dva zápasy do roka, abych měl čas si odpočinout a zregenerovat… Nehledě na to, že je tam hodně lidí, kteří teď budou mít důležité zápasy, takže se musím věnovat i jim,” vysvětlil svou situaci.

“Monsterovi” se projekt zamlouvá mimo jiné proto, že jsou jednotlivá kola rozprostřena do celého roku, ze sportovního hlediska totiž neuznává jednodenní pyramidy. Podobný turnaj tu navíc ještě nebyl, takže jde o historickou událost. Těžko se hledají důvody, proč takovou příležitost vynechat, přesto se takoví zápasníci našli, jmenovitě Patrik Kincl, jenž dal přednost čekání na odvetu s Karlosem Vémolou.

Podle Knížete je velká škoda, že Kincl do pyramidy nakonec nezasáhne. “Já chápu, že by pro něj bylo těžké shazovat, protože teď trochu nabral,” zasmál se. “Mohlo to být zajímavé, kdyby shodil do 77, ale chápu, že shazovat tolik a několikrát za sebou je pro něj těžké.”

I tak ho ale překvapilo, že dal přednost Vémolovi. “Divil jsem se, že se rozhodl pro zápas s Karlosem,” řekl a poukázal na skutečnost, že není úplně jisté, že k odvetě skutečně dojde. Sice vzal v potaz, že za ni šampion střední váhy dostane pěkně zaplaceno, i tak mu ale Gamechanger přijde jako lepší volba. “Když vyhraješ pyramidu, přijdeš si na hodně zajímavé peníze. Myslím si, že to jen tak někdo nemá. Navíc jsou tam opravdu zajímaví soupeři pro pěkný zápas. Protože s Karlosem je jasné, co se tam bude dít. Tam to bude pravděpodobně válečka a kdo s koho.”

Dalším důvodem, proč se Patrik rozhodl vynechat Gamechanger, může být problémová ruka, stále ho ještě trápí natržené šlachy, takže by šel do pyramidy s mnohem větším rizikem, že se zraní a nebude schopen pokračovat. “Já to chápu, je to velké rozhodnutí. Je to spíš pro ty mladší, kteří dokážou zregenerovat a být v přípravě celý rok.”

Fanoušci Oktagonu by zřejmě souhlasili, že Patrik Kincl v pyramidě opravdu bude chybět. Podle “Monstera” se ale na startovce najdou i jiní kvalitní zápasníci. “Je tam kluk, který s námi trénuje v Ankosu, Moldavec Ion Surdu. A ten je hodně šikovný. Měl pár zápasů v KSW, bojoval v nějaké organizaci v Abú Dhabí, když jsme tam byli s Machem, a vyhrál. Myslím si, že má velký potenciál na to, aby se dostal do finále.” Kníže zároveň upozornil, že to bude mít těžké, jelikož se hned na začátku střetne s Bojanem Veličkovićem.

View this post on Instagram

A post shared by OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Bojovníci dnes ráno absolvovali oficiální vážení. Problém měl hlavně Amiran Gogoladze, jelikož nesplnil maximální limit 77,6 Kg (limit divize 77,1 Kg plus půl kila tolerance). Gruzínec převážil o více než 3,5 Kg, z turnaje tedy pravděpodobně vypadává. Hlavní aktéry uvidíme dnes večer na tiskové konferenci Oktagon Time, ukážou se také Patrik Kincl, Karlos Vémola a další hvězdy Oktagonu.

Zdroje:  iSport

Nejnovější články