Oktagon má nového šampiona! Langer vstal z mrtvých a udolal neměckého vikinga silou vůle. Na řadě je Vémola

Oktagon má nového šampiona! Langer vstal z mrtvých a udolal neměckého vikinga silou vůle. Na řadě je Vémola Tradiční šampionská fotka. Pavol Langer s promotéry Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Pavol Langer nebyl daleko od porážky před limitem, ale nakonec i díky soupeřově špatné taktice dokázal dovést zápas k vítězství a ukořistil prozatímní titul v polotěžké váze Oktagonu.

Velice atraktivní turnaj Oktagon 44 vygradoval zápasem o prozatímní pás šampiona v polotěžké váze, o který se spolu utkal Slovák Pavol LangerAlexanderem Poppeckem z Německa.

Oba začali opatrně a spíše testovali schopnosti toho druhého. Poppeck okopával lýtko Langerovy přední nohy a ten se snažil útočit údery na hlavu. Němec jej v jednu chvíli velice dobře zakontroval zadním hákem z ústupu a začínal mít navrch. Jeho údery byly rychlé, tvrdé a calfkicky si začínaly vybírat na Slovákově lýtku daň.

Langer se ale nedal, vychytal okamžik, kdy Poppeck kopal calfkick a sestřelil jej údery na podlahu. Němec se sice stačil zvednout, ale Langer jej natlačil na stěnu, kde mu ukázal „dirty boxing“. Na posledních pár vteřin Poppeck ještě otočil Langera zády ke stěně, ale první kolo šlo na Slovensko.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Ve druhé pětiminutovce však německý bojovník přitvrdil. Neustále rozkopával Langerovo lýtko, jemuž přední noha očividně vypovídala službu a nemohl se na ni pořádně postavit. Poppeck jej měl „na lopatě“ a stačilo přidat několik dalších calfkicků a zápas by byl jeho. Jenže německý bojovník z nějakého důvodu úplně přestal kopat a zaměřil útoky na Langerovu hlavu. Tam taky slavil úspěch a slovenský obr se začal motat, ale i přesto Poppeck nezmáčkl spoušť a zápas neukončil, což se ukázalo jako velká chyba.

Třetí kolo sice ještě probíhalo ve prospěch Poppecka, který ale znovu nepochopitelně vůbec neokopával Langerovo fialové lýtko s velkou boulí, a když už na něj zaútočil, šlo spíše jen o náznak kopu.

To se mu vymstilo ve čtvrtém a pátém dějství, kde Pavol Langer přebral otěže zápasu. Poppeckovi totiž došly síly a slovenský bojovník začal německého soupeře trestat tvrdými ranami do břicha. Tím mu ještě více ubíral kyslík a dominoval mu v postoji i na zemi. Němec nedokázal mobilizovat své síly a na závěrečný finiš soupeře nenašel odpověď. 

Těsný zápas, kde Poppeck nebyl daleko k vítězství před limitem, tak nakonec vyhrál na split decision (2:1 na body) Pavol Langer a prozatímní pás šampiona polotěžké váhy putuje na Slovensko. Zároveň s tím získal tvrdý Slovák také přednostní právo na zápas proti Karlosu Vémolovi, který je šampionem divize do 93 kilogramů.

Velice vtipným momentem pak byl pozápasový rozhovor, ve kterém bodrý Slovák z Košic asi 5 minut děkoval jmenovitě snad půlce Slovenska a nevynechal nikoho, kdo mu jen trochu pomohl k vysněnému úspěchu.

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články