Vůbec jsem to neustála, chtěla jsem jet domů, popsala Bledá pocity před premiérou v UFC. V sobotu ji čeká reparát

Vůbec jsem to neustála, chtěla jsem jet domů, popsala Bledá pocity před premiérou v UFC. V sobotu ji čeká reparát Tereza Bledá | zdroj: Profimedia

Tereza Bledá před druhým zápasem v UFC prozradila, proč jí nevyšla premiéra v UFC. Problém byl především v hlavě.

Do prvního zápasu v nejprestižnější MMA organizaci nastupovala v listopadu minulého roku. V kleci nechala všechno, ale jak následně poznamenal trenér André Reinders – nebyl to její den. Po prvních dvou kolech bojovala především s únavou, Natalia Silva tedy pomalu začínala přebírat otěže, načež zápas zakončila perfektním kopem z otočky.

“Vůbec jsem to neustála,” přiznala Bledá v rozhovoru s Marianem Jelínkem, mentálním koučem, s nímž nyní spolupracuje. Zatímco před zápasy v Oktagonu nepociťovala žádný svazující stres a do klece si zkrátka šla pro vítězství, před prvním bitvou v UFC se jí zmocnily pochybnosti. “Byl to velký krok, který jsem neustála. A stál mě prohru.”

Příčiny odkazují na Dana White's Contender Series, kde bojovala o vysněný kontrakt. Ten nakonec nezískala, byť zápas vyhrála. “Dala jsem do toho všechno. Byli trochu mylně obeznámeni s tím, že jsem postojářka, takže čekali úplně jiný výkon, než jsem doručila.” Když se dozvěděla, že o ni UFC nemá zájem, hodně to s ní zacloumalo. “Pak jsem tam ještě 20 minut seděla a snažila jsem se nebrečet (smích).”

Promotéři se jí nakonec přece jen ozvali, když sháněli náhradu pro výše zmíněnou Brazilku. Pár týdnů před zápasem se začaly objevovat první pochybnosti. “Začínala jsem si říkat, že na to nejsem dost dobrá. Původně mě tam vůbec nechtěli, teď tam jdu jako náhrada, chtějí mě tam předhodit,” popsala tíživé myšlenky. Nepohoda se následně bohužel přenesla i do zápasu. “Měla jsem na tom víc zapracovat, byla to moje chyba, že jsem si to nechala pro sebe. Byl to pro mě vlastně šok.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tereza Bledá (@bleda_tereza)

Na podobné pocity zkrátka nebyla připravena. “Nevěděla jsem, jak to mám podat, na ten zápas jsem šla úplně jinak. A tím, že jsem to nikomu neřekla, tak jsem se každý den cítila hůř a hůř.” V den zápasu už negativní emoce kulminovaly. “Jediné, co mě zajímalo, bylo to, že chci domů. V den zápasu to bylo nejhorší.” Do té doby se přitom na své soupeřky i těšila.

O těchto pocitech nevěděl ani André Reinders, takže se situací nemohl nic udělat. Tereza nicméně nehodlá své chyby opakovat. I proto využívá služeb Mariana Jelínka, který ji nyní v Las Vegas dělá společnost před sobotním zápasem s další Brazilkou – Gabriellou Fernandes (8-2). Ta během své kariéry už ukořistila prozatímní titul organizace LFA, jde o nebezpečnou postojářku, která navíc bojuje v opačném guardu. Bledá by tedy mohla využít svou sílu a soupeřku potrápit na pletivu či na zemi. Nezbývá než doufat, že se tentokrát zadaří.

Zdroje:  Marian Jelínek - YouTube

Nejnovější články