Terezu Bledou čeká druhý zápas v UFC, v červnu se utká s nebezpečnou brazilskou postojářkou

Terezu Bledou čeká druhý zápas v UFC, v červnu se utká s nebezpečnou brazilskou postojářkou Tereza Bledá v DWCS | zdroj: Profimedia

Cesta za prvním vítězstvím v UFC nebude snadná. Tereza Bledá se o něj v červnu pobije s bývalou prozatimní šampionkou LFA, která vyniká především v boji v postoji.

17. června na akci UFC Fight Night v Las Vegas čeká Terezu Bledou druhý zápas pod hlavičkou nejslavnější MMA organizace. Tam nevstoupila loni v listopadu úplně nejlépe. Na konci prvního kola sice sahala po vítězství, jenže ani jedna ze submisí nakonec nevyšla a ve druhé pětiminutovce bylo vidět, že pokusy o jejich dotažení stály českou bojovnici spoustu sil. Silva byla navíc v postoji extrémně nebezpečná, což se potvrdilo v závěrečném dějství, kdy v postoji už naprosto dominovala, a když se Tereza potopila pro takedown, potkala se na půli cesty se soupeřčinou patou a byl konec.

Po šesti výhrách v profesionálním MMA první porážka a také cenná lekce. Teď bude mít Bledá druhou šanci dokázat, že se šéf UFC pletl, když ji po vítězství v jeho show Dana White's Contender Series pletl, odmítl dát smlouvu s odůvodněním, že je ještě příliš mladá a před vstupem do jeho organizace potřebuje nejprve nabrat zkušenosti.

Soupeřkou bude Tereze opět Brazilka, už šestá v řadě. Garbriella Fernandes si premiéru v UFC odbyla teprve letos v únoru a ani jí vstup do nejslavnějšího oktagonu nevyšel. Po sérii 7 vítězství v řadě, které jí mimo jiné vynesly prozatimní titul LFA, si znovu připomněla, jak hořce chutná porážka.

Kanaďanka Jasmine Jasudavicius ukázala cestu, která by mohla k vítězství dovést i Bledou, byť byla dost trnitá. Ferdandes je výborná postojářka, která navíc bojuje v opačném gardu a perfektně využívá největší "southpaw" zbraně – kopy levou nohou a tvrdé zadní direkty, navíc má skvělý pohyb. Klíčem je tedy natlačit ji na pletivo a dostat na zem. Ani tam ale "Gabi" není bezbranná, Jasudavicius několikrát málem lapila do pasti v podobě submise, rozhodně tam ale nehrozí takové nebezpečí jako v postoji.

Tereza má tedy před sebou hodně velkou výzvu, doufejme ale, že se tentokrát zadaří a česká válečnice v UFC srovná skóre. Kdo další bude dámám na startovce UFC Fight Night 227 dělat společnost, zatím není jasné. Jediným dalším potvrzeným zápasem je zatím duel Jimmy Flick vs. Alessandro Costa.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tereza Bledá (@bleda_tereza)

Zdroje:  UFC

Nejnovější články