Dominantní vítězství na šéfa UFC dojem neudělalo, Tereza Bledá podle něj potřebuje více zkušeností

Dominantní vítězství na šéfa UFC dojem neudělalo, Tereza Bledá podle něj potřebuje více zkušeností Tereza Bledá Brazilku Maiu jasně přejela, pro šéfa UFC to ale nebylo dost | zdroj: Profimedia

O vítězství nebylo pochyb, Bledá porazila Brazilku naprosto jasně na body, Dana White od ní ale čekal víc a česká bojovnice si bude muset na vstup do UFC ještě počkat.

Tereza Bledá dnes v show Dana White's Contender Series totálně přejela Brazilku Nayaru Maiu. Ta v úvodních vteřinách zápasu působila na nohách dost agresivně, a tak česká bojovnice neváhala a potopila se pro takedown. Na zemi sice byla Maia jako ryba ve vodě a neustále hrozila nasazením nějaké páky nebo škrcení, Tereza se ale naštěstí všechny její léčky pohlídala a propracovala se do horní pozice, odkud kolo jasně ovládla.

Na začátku druhého dějství se role prohodily. Tereza v postoji trefovala, a tak tentokrát vzala boj na podlahu Maia. Na zádech ale Češka nezůstala dlouho a podařilo se jí vstát. Následně zachytila Brazilčin kop a sama ji strhla ji na zem, kde už měla výhodnější vrchní pozici a díky rozdaným úderům kolo bodově opět brala na svou stranu.

Komentátor Daniel Cormier v polovině záverečné pětiminutovky spekuloval, že "Blejza", jak jméno české bojovnice opakovaně komolil, sice zápas díky kontrole na zemi jasně vyhrává, ale na zisk smlouvy to nejspíš stačit nebude, pokud nepřidá v útoku. Krátce na to ale Tereza Brazilku málem ukončila. Ta se totiž sice dokázala ze země zvednout, ale hned vzápětí jí zpět poslalo krásné koleno do břicha. Následně jen o vlásek unikla ukončení před limitem, zápas byl ale až do konce v režii Bledé.

Statistiky mluví jasně, česká bojovnice vyslala 126 úderů, zatímco zpět letělo pouze 27, na zemi měla navíc po většinu času kontrolu. Dominanci potvrzuje i jednohlasný verdikt bodových rozhodčích 30:26 pro Terezu. Ta přesto moc spokojená nebyla, chtěla zvítězit před limitem.

"Věděla jsem, že bude dobrá na zemi, ale čekala jsem, že budu měnit pozice snadněji, ale bylo opravdu těžké se dostat do mountu nebo back mountu. Jsem z toho zklamaná," prozradila Bledá po zápase a šéfovi UFC vzkázala. "Doufám, že si Dana můj zápas užil, i kdyby jen trochu. Jen chci říct – jsem vaše nová generace. Je mi 20 a věřím, že budu příští velkou hvězdou v muší váze. Takže doufám, že dostanu smlouvu."

Dana White ale bohužel nebyl stejného názoru a Terezin dominantní výkon na něj velký dojem neudělal. "Slyšel jsem skvělé věci o jejím boji v postoji, ale dnes jsem ho viděl jen hodně málo. Byla hodně v klinči a na zemi. Nastupovala dnes jako favoritka 6:1, ale nemyslím si, že tak bojovala. Připisuji to nervům, je mladá, je jí 20, má v tomhle sportu ještě spoustu času. Myslím, že potřebuje více zkušeností," řekl v závěru pořadu a smlouvu české bojovnici nedal.

Jen těžko tady můžeme situaci hodnotit objektivně, ale kontrakt už v minulosti dostali bojovníci, kteří předvedli o dost méně výrazné výkony. Tereze se tak sice pravděpodobně nesplní sen a nestane se nejmladší šampionkou UFC, věříme ale, že dřív nebo později smlouvu dostane, možná dokonce bez vstupního pohovoru v podobě DWCS, na radaru nejslavnější organizace totiž určitě zůstává.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články