Za šťouchanec do oka se Japonec pomstil parádním knockoutem, pro smlouvu s UFC si pak došel o berlích

Za šťouchanec do oka se Japonec pomstil parádním knockoutem, pro smlouvu s UFC si pak došel o berlích Šéf UFC Dana White vítá Jůsaku Kinošitu ve své organizaci | zdroj: Profimedia

Zraněný kotník a píchanec do oka japonskému bojovníkovi paradoxně pomohly, aby parádním knockoutem nadchl šéfa UFC a dostal pozvánku do jeho organizace.

Český bojovník Matěj Peňáz v dnešní epizodě show Dana White's Contender Series bohužel pozvánku do UFC nezískal, když bohužel hned v úvodu zápasu skončil v gilotině a byl nucen nepříjemné škrcení odklepat. Škoda, šéf Dana White byl totiž opět štědrý a smlouvu nadělil všem pěti vítězům.

Byl mezi nimi i 22letý Japonec Júsaku Kinošita. Ten v sobě nezapřel začátky v karate a předváděl technicky vyspělý bojový styl, navíc z opačného střehu s pravou nohou vepředu. Skvěle se hýbal a s ledovým klidem hlavou unikal soupeřovým úderům. Když mu jeden z loktů jen těsně minul bradu, jen se usmál. Stačilo přitom pár centimetrů a Brazilec by byl horkým kandidátem na ocenění za KO roku.

Rozhodující chvíle nakonec přišly v posledním kole. Souza se po necelé půl minutě dopustil hodně ošklivého šťouchnutí do oka. Po krátké pauze na zotavení se ale naštěstí pokračovalo. Brazilec tlačil, Kinošita si ale před jeho údery parádně povolil a zakontroval přesně mířenou tvrdou zadní levačkou, čímž připomněl Conora McGregora v nejlepších letech. Souza sice zůstal při vědomí, ale Japonec ho na zemi zasypával dalšími údery tak dlouho, dokud rozhodčí zápas neukončil. 

Dana White byl nadšený, aby také ne, mít v UFC nějakou japonskou hvězdu by mu mohlo otevřít cestu na tamější 126milionový trh. Právě Kinošita má k tomu velký potenciál, mezi profíky totiž zápasí pouhé 2 roky, během nichž stihl 7 zápasů a až na jednu diskvalifikaci pokaždé odcházel jako vítěz, ani jednou k tomu navíc nepotřeboval bodové rozhodčí.

Pro smlouvu se dobelhal o berlích. Ve druhém kole totiž jedním z kopů zasáhl soupeřovo koleno a poranil si kotník. To mu ale paradoxně pomohlo k vítězství, jelikož ze v závěrečné pětiminutovce rozhodl omezit pohyb a soustředil se na údery.

 

wq

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články