Šéf UFC tleskal vestoje. Mladý Američan s těžkým dětstvím utekl hrobníkovi z lopaty a skvěle otočil zápas

Šéf UFC tleskal vestoje. Mladý Američan s těžkým dětstvím utekl hrobníkovi z lopaty a skvěle otočil zápas zdroj: Getty Images

Prezidenta UFC Danu Whitea je těžké něčím oslnit. Mladému bojovníkovi Billymu Goffovi se to ale přece jen povedlo, když obrátil zápas a ukončil svého soupeře.

UFC stále hledá nové talentované bojovníky do svých řad a šéf UFC Dana White je vybírá ve své soutěži DWCS, jejíž šestá sezóna začala minulý týden. Whitovi se ale úvodní turnaj vůbec nelíbil. Smlouvu nakonec dal jen jednomu bojovníkovi a výkony ostatních zkritizoval. Především se mu nelíbilo, že zápasníci v kleci bojují příliš na jistotu, a že se dostatečně nesnaží o ukončení soupeře.

Vypadá to, že noví bojovníci si jeho kritiku vzali k srdci, protože včerejší turnaj byl úplně o něčem jiném. Z pěti zápasů jsme viděli 4 ukončení na TKO/KO a smlouvu s UFC nakonec dostalo všech 5 vítězů.

Hned první zápas zvedl šéfa UFC ze židle. Postaral se o to mladý americký bojovník Billy Goff (8-2) spolu s izraelsko-ruským soupeřem Shimonem Smotritskym (8-2).

Smotritsky je teprve 21letým borcem, který se ale bojovým sportům (především BJJ a kickboxu) věnuje odmalička a do UFC se snažil dostat už před rokem. Tehdy mu to nevyšlo a doufal, že tentokrát se do nejlepší MMA organizace na světě už dostane.

Jenže v cestě mu stál 24letý Billy Goff, který všechny, včetně samotného Smotritskyho, překvapil svoji tvrdostí a houževnatostí. Billy to v životě neměl lehké, oba jeho rodiče jsou alkoholici a on už jako malý kluk musel přispívat do rodinného rozpočtu na brigádách. Těžké dětství z něj ale udělalo bojovníka, který se jen tak nevzdává.

„Billy Goff… Viděl jsem pár jeho zápasů. Nic mimořádného,“ řekl před zápasem na adresu svého soupeře Smotritsky. „Je to taky mladý kluk, tvrdě trénuje, je motivovaný, chce se dostat do UFC, ale tentokrát ne. Ne proti mně.“

„Moc se na tento zápas těším. Ukážu skvělou show a Dana mě potom bude chtít,“ věřil si naopak Goff.

Zápas pro něj ale vůbec nezačal dobře. Už po několika sekundách jej Smotritsky trefil svým levým highkickem přímo na bradu a Američan šel okamžitě k zemiI. Izraelec ucítil krev a vrhl se na něj v úmyslu ukončit jej údery. Goff jich sice spoustu „sežral“, ale dokázal vnutit Smotritskymu svůj grappling a nakonec se postavil. Při tom ještě znovu okusil Izraelcův highkick, ale ten už neměl potřebnou razanci a oba borci šli opět do postoje.

Goff ale působil přece jen trochu těžkopádněji a Smotritsky byl sebevědomější a lépe se trefoval. Kde však Američanovi chyběla technika a rychlost, tam to nahrazoval tvrdostí a houževnatostí. I když byl viditelně unavený, neustále šel dopředu a nenechával Smotritskyho vydechnout ani vteřinu. Neustále mu nutil boj na krátkou vzdálenost a jedním ze zvedáků izraelského bojovníka očividně otřásl.

Karty se tak obrátily a teď to byl Američan, kdo zahájil hon za ukončením. Neustále svými údery trefoval Smotritskyho, který byl zabalený do dvojáku a nakonec se pod náporem Goffových úderů sesunul k zemi. To rozhodčímu stačilo, aby zápas ukončil a Billy Goff slavil vítězství na TKO.

Výkon amerického bojovníka ocenili nejen komentátoři Michael Bisping a Laura Sanko, ale také sám šéf UFC Dana White, který Goffovi zatleskal ve stoje.

Po zápase byl Billy dotázán, jestli si vzal Whiteovu řeč o akčních zápasech k srdci: „Ano, absolutně, ale to co řekl, nemělo za následek to, jak zápas dopadl. Bojuju takhle pokaždé. Nebojuju pro nikoho jiného než pro sebe.“

I přestože mladý Američan zápas vyhrál, kroutil po zápase hlavou a nevypadal se svým vítězstvím spokojený: „Ne (nebyl jsem spokojený se svým výkonem), protože jsem dostával na p*del,“ řekl Goff. „Nejsem z toho šťastný. Je skvělé mít pořádnou bitku, vrátit se do zápasu a nakonec ho vyhrát, ale já takový nechci být. Chci být nejlepší na světě. Tohle bylo na ho*no,” nešetřil na sebe kritikou vítěz.

Nakonec se ale mohl přece jen radovat, protože Dana White jeho výkon vyzdvihl a dal mu smlouvu s UFC. Na to, jak se bude Billymu dařit v lize mezi těmi nejlepšími si budeme muset počkat, ale s tak silnou mentalitou jakou má, o něm možná ještě uslyšíme.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články