Patrik Kincl prozradil, co chystá na Lohorého. Jak to vidí s UFC?

Patrik Kincl prozradil, co chystá na Lohorého. Jak to vidí s UFC? Patrik Kincl se raduje z vítězství nad Pirátem a získáním titulu šampiona Oktagonu. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Šampion střední váhy vysvětlil, proč stále stojí o zápas s Karlosem Vémolou. Cesta k odvetě začne už v první obhajobě, která se uskuteční v září. Jak chce zápas pojmout? A jak vidí své šance na UFC?

Průběh posledního zápasu Karlose Vémoly šampiona Patrika Kincla nijak nepřekvapil. Aleksandara Iliče sice vnímá jako šikovného postojáře, na zemi ale podle něj má stále co dohánět. Srbský “Joker” však posloužil jako poslední překážka na cestě za titulem v polotěžké divizi, Vémola se může začít připravovat na návrat do střední váhy. Pokud tedy vše dobře dopadne, dočká se Kincl vytoužené odvety.

Oba borci ostatně prakticky okamžitě přišlápli plyn v trashtalku. Patrik kupříkladu zkritizoval nástup, který hlavnímu zápasu na Štvanici předcházel. Na Instagramu dal jasně najevo, že královský hermelín s “pouťovou maskou terminátora” nejde moc dohromady, vzhledem k zjevné inspiraci u známého boxera na něj Vémola působil jako “Tyson Fury z Wishe”. Kincl si nebral servítky a na paškál si vzal i Karlosovy fanoušky. “Sherminátor je prostě vesmír bizáru (pro jeho skalní fanoušky: to znamená, že se to jakože stále rozpíná. Těžké si to představit, když je přece Země placatá, chápu).”

Úřadující šampion střední váhy v rozhovoru pro iSport.cz vysvětlil, proč je pro něj odveta tolik důležitá. “Neukázal jsem svůj maximální výkon,” řekl a dodal, že podobně to měl v ACB (dnešní ACA), kde se poprvé představil v souboji s Albertem Duraevem. “Prohrál jsem, ale bylo to takové, že jsem neprodal ten svůj potenciál. Vyšel jsem z toho zápasu, byl jsem zklamaný. Když jsem dojel domů, tak jsem okamžitě mailoval, že mám navíc, že se tam chci ukázat.” A to se mu povedlo, v dalších zápasech v této ruské organizaci už neprohrál.

Kincl je přesvědčen, že toho má v MMA ještě hodně před sebou, což je podle něj také to hlavní, v čem se od Vémoly liší. “Karel už nikam dál nesměřuje, je vidět, že si volí soupeře, že si to bude plácat u nás a dělat si na tom jméno. Proti tomu asi nic extra nemám, ale já jsem ještě v té fází toho sportovního světa. Chci předvádět dobré výkony s dobrými soupeři.” Od odvety si však také slibuje, že ukončí nevraživost a osobní útoky. Ty totiž Patrikovi vadí, ve slovních přestřelkách si nijak nelibuje. “Celé čtyři roky se do mě Karlíto různě obouvá, kolikrát jsem to ignoroval, kolikrát mě to štvalo, pořád mi někdo posílá, že jsem zmiňovaný v každém druhém rozhovoru nebo narážce. Myslím, že tímhle bych to měl uzavřít.”

Před tím ale bude muset poprvé obhájit pozici šampiona v souboji s francouzským potížistou. Kincl se v přípravě ještě nezaměřuje na detaily kolem Alexe Lohorého, nyní se snaží dopilovat novinky, které v posledních měsících zařadil do svého repertoáru. “Každopádně Lohorého mám nakoukaného, je to komplexní zápasník, držák,” řekl a připomněl, že s Vémolou vydržel celých pět kol, byť se musel vypořádat se značnou váhovou převahou na straně soupeře. “Nebyl schopen ho ukončit. A to mohl mít třeba 15 kilo navrch.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Právě zápas s Lohorém by mohl posloužit jako jakýsi lakmusový papírek, který možná leccos napoví ohledně případné odvety s Vémolou. I proto se chce Patrik pořádně předvést. “Pro mě je velká výzva, abych Lohorého ukončil před limitem, na tom budu pracovat. Ideálně bych potřeboval, aby to bylo někdy v prvních dvou kolech, protože jestli dojde k té odvetě, která je v prosinci, tak musím být připraven a po zápase okamžitě skončit zpět do tréninku.” Kincl zároveň nechce dát prostor bodovým sudím, od začátku až do konce si chce jít pro vítězství, nehodlá si vytvářet prostor pro odpočinek, jako tomu bylo například v posledním kole titulového zápasu s “Pirátem”.

Rozhovor se také krátce stočil k UFC. Kincl přiznal, že už se na šanci v zámořské organizaci nijak neupíná, ačkoli by nabídku zřejmě neodmítl. “Tuhle kapitolu už jsem zavřel. Dřív jsem k tomu směřoval, byl to takový motor, možná až přehnaně. Byl to velký tlak, nervy, teď jsem to hodil stranou. Kontakty tam jsou, když přijde nabídka, tak ano, ale už to není středobod mého vesmíru.”

Zdroje:  isport.cz

Nejnovější články