“Je to k smíchu,” reaguje Kincl na Vémolovo vyjádření, že se o zápas s ním mohl přihlásit. Jak vidí budoucnost GCF?

“Je to k smíchu,” reaguje Kincl na Vémolovo vyjádření, že se o zápas s ním mohl přihlásit. Jak vidí budoucnost GCF? Šampion střední váhy | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Šampion střední váhy si z reakce Karlose Vémoly těžkou hlavu nedělá, stále je přesvědčen, že se před ním schovává v polotěžké divizi. Za výhru nad Ilicem si podle Kincla titul nezaslouží.

V Oktagonu se najde mnoho bojovníků, kteří mají vlastní hlavu a nebojí se projevit názor, byť jde mnohdy o kritické poznámky vůči krokům vedení organizace. To platí i pro Patrika Kincla, aktuálního šampiona střední váhy se záluskem na odvetu s Karlosem Vémolou. Není žádným tajemstvím, že se mu nadcházející zápas českého “Terminátora” příliš nepozdává.

Patrik se nechal slyšet, že ho výběr soupeře pro Vémolu nijak nepřekvapuje. Aleksandar Ilic je podle něj papírově zajímavý soupeř s pěknou bilancí, zdůraznil ale, že zápasí v nižší váze, v žebříčku se navíc pohybuje až na konci druhé stovky, zatímco Vémola útočí na první padesátku. Karlos v reakci oponoval s tím, že se Kincl klidně mohl přihlásit sám, když promotéři sháněli náhradníka za Rafaela Xaviera, který nabídku na zápas nepřijal.

Tím ale na rodáka z Hradce Králové evidentně velký dojem neudělal, což vyplývá z reakce na Instagramu. “Od člověka, který na naší scéně řeší váhu nejvíce, je to fakt k smíchu. Tak strašně se snaží zakecávat to uhýbání, že už mu to žerou jen hlupáci. Sám chtěl přece jít 84 s Pirátem hned po návratu. A najednou, když je Viktor pryč, je tu zase s 93. Na Piráta vyřvával, jaký je to falešný šampion, tak co on bude teď v 93?”

Přestřelky skrze média a sociální sítě by mohly vyvrcholit relativně brzy. Karlos totiž avizoval, že pokud vše půjde podle plánu, dojde si koncem roku i pro pás šampiona střední váhy. Kincl si tedy v polovině září musí pohlídat první obhajobu, o titul ho v Brně bude chtít připravit Alex Lohoré. Pak už odvetě snad nic bránit nebude. Zatím se zdá, že se Patrik na další tanec s “Terminátorem” připravuje opravdu svědomitě. Nedávno se totiž pochlubil s fotkou z kempu, kde se potkal s Jackem Hermanssonem, který stejně jako Ilic působí pod přezdívkou “Joker”. A právě on Vémolu skoro před sedmi lety porazil.

Patrik se vyjádřil také k nově oznámeným změnám v organizaci GCF, kterou si vzal do parády youtuber Vladimír Kadlec a jeho společníci. “Úplně nevidím do představ, ale podle mého GCF už ten vlak ujel. Jasně, Vláďa má v online prostoru velký zásah a pomůže mu to otevřít hodně dveří, ale na éru GCF si pamatuje jen málo dnešních fanoušků. V GCF sice zápasila většina československých jmen, ale jejich připomínáním vlastně dělají reklamu jiným organizacím.”

Možnou cestu vidí Kincl v budování nových zápasníků, což ostatně bylo zmíněno i v úvodní tiskové zprávě, jedním dechem ale dodal, že nové majitele čeká hodně práce, která se neobejde bez milionových investic. Patrik se v tomto prostředí koneckonců sám pohybuje, figuruje totiž v organizaci MMAsters, kde využívá svých kontaktů v pozici matchmakera. “Mimochodem - jsem také GCF šampion,” připoměl závěrem příspěvku. Šampionem se stal v roce 2014, když v prvním kole ukončil Valida Abdurachmanova, který zaskakoval za zraněného Roberta Pukače. Dalším soupeřem mu byl László Soltész, poté se upsal organizaci ACB.

Zdroje:  Patrik Kincl - Instagram

Nejnovější články