Moreno v kleci zničil rychlého Novozélanďana a získal prozatimní titul. Pak vyzval pravého šampiona způsobem, jaký UFC nepamatuje

Moreno v kleci zničil rychlého Novozélanďana a získal prozatimní titul. Pak vyzval pravého šampiona způsobem, jaký UFC nepamatuje Kai Kara-France vs. Brandon Moreno | zdroj: Profimedia

Brandon Moreno získal prozatímní šampionský pás v muší váze a ukázal, proč je jedním z největších sympaťáků v celém UFC.

O novém prozatimním králi muší váhy UFC se dnes ráno rozhodovalo mezi bývalým šampionem Brandonem Morenem a novozélandským borcem Kai Karou-Francem. Oba už se před třemi roky střetli a tehdy zvítězil na body Moreno. Kara-France ale od té doby nasbíral 4 vítězství z 5 zápasů a dostal odvetu.

Zápas začal dost pasivně a chvíli trvalo, než se začalo něco dít. Novozélandský bojovník se zaměřil především na Morenovu přední nohu, kterou ostřeloval lowkicky a calfkicky. Mexičan zase dobře trefoval úderem z přední ruky.

Druhé kolo pokračovalo podobným stylem, kdy Kara-France okopával Morenovo lýtko, zatímco Mexičan se snažil kontrovat údery. V jednu chvíli Kai vystřelil na Brandona rychlý highkick, ale bývalý šampion se pod něj dokázal potopit a vzal Novozélanďana na klec. Ze sevření ale Kai utekl, i když při tom schytal tvrdý loket. Moreno začal být aktivnější a vycházely mu rychlé kombinace. Oba borci byli neuvěřitelně rychlí a zápas místy skoro působil jako zrychlené video.

Třetí kolo nevypadalo pro šampiona ze začátku příliš dobře. Když kopal highkick, Kara-Franc jej podkopl a skončil na něm v guardu. Odtamtud mu rozdával údery a jeden z loktů prošel na Morenův obličej, kde udělal tržnou ránu na líci. Mexičan ale nepanikařil a podařilo se mu postavit se zpátky na nohy, odkud vletěl do protiútoku.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený 37:5 (@guce375)

Ostrým roundkickem nakopl novozélandského soupeře přímo na játra a Kara-France šel s bolestí k zemi. Moreno k němu okamžitě přiskočil a začal do něj ládovat jeden tvrdý úder za druhým. Zabalený Kai s tím už nedokázal nic udělat a tak si mexický bojovník po chvíli vynutil ukončení technickým KO a získal titul prozatímního šampiona.

Zápas v hledišti bedlivě sledoval i současný právoplatný šampion muší váhy Deiveson Figueiredo, kterého po zápase pozval Moreno do oktagonu. Tito dva rivalové už se spolu utkali celkem třikrát a vždy z toho byly neuvěřitelné zápasy. Poprvé to byla remíza, podruhé vyhrál mexický borec a nakonec ukořistil vítězství Brazilec. Ačkoliv oba své bojové schopnosti respektují, před zápasy k nim docházelo k osobním útokům a když se proti sobě v oktagonu postavili, každý čekal vyhrocený staredown a nevraživost. Moreno ale ukázal, že je opravdový sympaťák a rozhodl se zakopat válečnou sekeru a vyzvat svého rivala k souboji se vším respektem.

„Moje dcera se na mě teď dívá doma ve Vegas a já nechci být ten chlap, který na někoho nadává v televizi před svojí dcerou. Takže teď mám příležitost jít příkladem pro svou dceru, jít příkladem pro svou rodinu a jít příkladem i pro celý svět,“ řekl a otočil se na Figueireda.

„Chlape, není to tak, že tě nenávidím. Nemám proti tobě nic. Odpouštím ti a prosím: odpusť mi, pokud jsem udělal něco špatného proti tobě, brácho. Nechápej mě špatně, chci s tebou v prosinci zápasit. Řekl jsi, že jsi v pořádku, já jsem taky v pohodě, tak na to pojďme v prosinci, ok?“ završil svou skvělou řeč Moreno a natáhl svou ruku k Figueiredovi. Ten si jej změřil pohledem, ale taky mu podal ruku a pak jej objal kolem ramen a vzkázal:

„Dnešní večer patří tady tomu chlapovi. On je šampion, víte, že mám k němu velký respekt. A to bučení kolem… naučíte se respektu, protože tady jsou dva bojovníci, kteří se respektují a jsou tady, aby udělali show pro vás všechny,“ řekl Figueiredo, který rovněž prohlásil, že tentokrát by rád zápasil doma v Brazílii.

Společně tak oba šampioni zakopali válečnou sekeru a my se můžeme těšit na jejich čtvrté randez-vous v oktagonu.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články