Rakič dostal v zákulisí facku od naštvaného kolegy. Jsi srab a lůzr, kterého jsem poslal do důchodu, vzkázal útočníkovi

Rakič dostal v zákulisí facku od naštvaného kolegy. Jsi srab a lůzr, kterého jsem poslal do důchodu, vzkázal útočníkovi Aleksandar Rakič a kop, kterým ukončil Jimimu Manuwovi kariéru. | zdroj: Profimedia

Bojovník Aleksandar Rakič nepatří mezi nejtaktnější bojovníky a online často ryje do svých kolegů. Jeden z nich se rozhodl, že si to nenechá líbit a při první příležitosti Srba konfrontoval.

Ačkoliv si mnozí bojovníci před zápasy nemohou přijít na jméno, většina zlé krve zůstane v oktagonu, kde si vyslouží vzájemný respekt. Není tomu tak ale vždy a někteří hořkou prohru nedokážou zkousnout ani po několika letech. To je možná i případ Jimiho Manuwy.

Angličan patřil svého času k divácky nejvděčnějším bojovníkům v polotěžké divizi UFC, jelikož takřka 90 procent svých zápasů vyhrál díky knockoutům. Jenže, když už začal prohrávat, bylo to stejným způsobem. Mezi lety 2017 a 2019 nasbíral čtyři prohry a po tvrdém KO od Aleksandara Rakiče, který ho poslal po 42 vteřinách do bezvědomí brutálním highkickem, přišel nejrozumnější možný krok - ukončení kariéry.

Válečná sekera mezi oběma bojovníky ale očividně zakopána nebyla, a když se potkali v zákulisí víkendového londýnského turnaje, přešlo od peprných slov velmi rychle k fackám.

"Jaký srabácký útok jsi to na mě včera udělal," postěžoval si Rakič ve videu, v němž nadávkami na Angličanovu osobu vůbec nešetřil a popsal celý incident ze svého pohledu: "Lidi, chtěl bych, abyste věděli, že po turnaji v Londýně mě sekuriťáci eskortovali na transfer zpátky do hostelu a pan 'Stále spící' seděl na konci mé fronty, takže jsem kolem něj musel projít. Když jsem procházel, něco mi říkal. Moc jsem tomu nevěnoval pozornost. Nemám s tím chlapem nic společného, pro mě to skončilo. Takže jsem se otáčel a on mě srabácky praštil zezadu. A ani na tak blízko nebyl schopný trefit mou hlavu. Myslím, že mě trefil předloktím do krku. Ostraha byla rychlá a oddělili nás."

"Člověče, taková srabárna! Věděls, že budu v Londýně sám, věděls, že jsem před devíti týdny byl na operaci a ty uděláš tohle? Jsi velký lůzr. Chci, aby lidé věděli jaký kus h***a jsi. Zůstanu v tvé hlavě napořád. Poslal jsem tě do důchodu, knockoutoval jsem tě a svět to viděl. Takže si užívej důchod, pane spící."

Manuwa ale tvrdí, že se Rakič po jejich zápase choval velmi neuctivě a nijak se netajil, že až drzého Srba někde potká, nebude se držet zpátky. Nakonec k tomu došlo v zákulisí UFC turnaje v Londýně. Jeho verze se ale od té Rakičové mírně liší.

"Nebyla to rána zezadu, byli jsme k sobě čelem a já mu dal facku, on se otočil a neudělal nic. Přišla ostraha a to byl konec, nedělal jsem z toho scénu. Řekl jsem mu, že ho profackuju, až ho uvidím, a to jsem udělal. Procházel kolem mě a já se ho zeptal - co říká teď? Tvářil se zmateně, snažil se jít dál, tak jsem mu jednu vlepil a byl jako liška, když na ní posvítíte dálkovými světly. Neřekl nic," popsal Jimi pro server BJPenn.com.

Odmítá také, že by nedokázal zkousnout prohru. "Zápas je zápas, nebylo to poprvé, co jsem prohrál. Prohrál jsem s Rumblem Johnsonem, Gustafssonem, Oezdemirem i Blachowiczem a všichni jsme teď přátelé," tvrdí Manuwa. "Nevím, co je to s Rakičem. Nějaký fanoušek se mě ptal, jaký zápas bych rád absolvoval znovu a já řekl, že s Rakičem, protože jsem nemohl ukázat své opravdové schopnosti. A on mi napsal - Já tě knockoutoval, potřebuješ nějaké peníze z těch 50 tisíc, co jsem za to navíc dostal? Nebo mi posílá věci, které si koupil s tím, že na to použil ten bonus za to, jak mě knockoutoval. Prostě byl dost neuctivý. Takže jsem mu řekl, že až ho uvidím, ať se chová stejně, to je celé. Musel jsem mu jen dát to, co si zaslouží za to, že se online chová jako troll a válečník za klávesnicí."

Nabízí se otázka, zda Manuwa nechtěl zadělat na vzájemný zápas. Brit je sice ve sportovním důchodu, ale před dvěmi lety avizoval, že se nejspíš vrátí. Na comeback ale zatím nedošlo a léta přibývají. Vrátit se po dlouhé pauze ve 42 letech by nebylo snadné, navíc hned proti jednomu z nejlepších bojovníků v divizi. Rakič by navíc zápasem neměl co získat, takže by se mu pravděpodobně snažil vyhnout. 

Zdroje:  bjpenncom

Nejnovější články