Rakičovo koleno neuneslo tíhu zápasu a Blachowicz tak vyhrál na TKO. „Moje tělo dnes bylo tvrdší,“ řekl bývalý šampion

Rakičovo koleno neuneslo tíhu zápasu a Blachowicz tak vyhrál na TKO. „Moje tělo dnes bylo tvrdší,“ řekl bývalý šampion zdroj: Getty Images

Tvrdý zápas bohužel ve třetím kole ukončilo zranění kolene srbského bojovníka a polský silák Blachowicz tak bral vítězství. Doufá, že se v dalším zápase o titul utká s Teixeirou, aby mohl napravit svoji porážku.

Hlavní zápas turnaje UFC Vegas 54, ve kterém se rozhodovalo o pravděpodobném budoucím vyzyvateli mezi Janem Blachowiczem a Aleksandarem Rakovičem, začal z obou stran velice agresivně. Rakič se zaměřoval na calfkicky, které když dopadly, bolely i přes obrazovku, ale Blachowicz nevypadal, že by jej nějak trápily a vracel Rakičovi stejnou, možná i tvrdší medicínu. V jednu chvíli trefil Rakič dobrý jab, kterým polského bojovníka otevřel pod okem a Blachowicz začal trochu krvácet. Bývalý šampion ale nepanikařil a sám trefil srbského bojovníka dobrým pravým hákem.

Zápas pokračoval ve vysokém tempu a ani jeden borec se nesnažil příliš taktizovat, místo toho si oba chtěli očividně dokázat, kdo z nich více vydrží a kdo umí dát tvrdší ránu. To nastínil Blachowicz, který po dobré kombinaci protáhl svůj levý hák a trefil Rakiče na čelist, což srbský bojovník rozhodně pocítil. Jen o chvíli později znovu úřadoval Blachowiczův levý hák, tentokrát z klinče, tedy stejným způsobem, jakým v minulosti ukončil Luka Rockholda.  Rakič však ránu ustál, i když s ním pořádně zacloumala. Velice těsné první kolo tak přece jen vyznělo ve prospěch polského bojovníka.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @mx_teapot

Ve druhém kole se sice oba borci znovu chvíli okopávali, ale po chvíli se srbská „Raketa“ rozhodla pro takedown. Vzal Jankovi single leg a podmetem jej ukázkově poslal na zem. Tam se Blachowiczovi podařilo zamknout triangle choke, ale Rakič se z toho dostal a snažil se trefovat údery z guardu. To se mu příležitostně dařilo, ale především Janovi dlouho nedovolil vstát, což se polskému bojovníkovi povedlo až zároveň s koncem druhé části a toto kolo tak šlo za Rakičem.

Srbský bojovník už měl levé lýtko pořádně rozkopané a vytvořila se mu na něm velká boule. I tak neváhal chodit do tvrdých výměn ani ve třetím kole. Bohužel pro něj i pro všechny fanoušky se ale stalo něco, co nikdo nečekal.

Blachowicz jej zahnal do ústupu a když se Rakič odrážel do protiútoku, povolilo mu pravé koleno a srbský bojovník se s bolestí skácel k zemi. Blachowicz k němu přiskočil v úmyslu „ukončit jeho trápení“, ale raději se před tím podíval na rozhodčího, který zápas rychle ukončil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený UFC TAJIKISTAN (@_ufctajikistan)

Ve zpomalených záběrech šlo vidět, jak se Rakičovo koleno hnulo dopředu a zase zpět, což naznačuje, že došlo k přetržení křížového vazu a srbský bojovník se tak zpět do boje v nejbližší době pravděpodobně nepodívá a bude muset na operaci.

Blachowiczovi bylo samozřejmě líto, že zápas skončil takto nepříjemně, ale i tak byl rád za důležité vítězství: „Samozřejmě, jsem bojovník, jsem válečník, je to vždycky lepší, když vyhrajete čistě na TKO nebo KO nebo na submisi. Ale moje tělo bylo dnes tvrdší, tak to je, konec příběhu. Byl jsem připravený na třetí, čtvrté nebo i páté kolo. On nebyl.“

Jankův poslední výkon proti šampionovi Teixeirovi byl hodně nepovedený a polský silák byl poté kritizován, že v sobě neměl potřebný zápal pro boj. Ten je ale podle Blachowicze zpátky: „Tento zápas mi dal odpověď na to, co jsem chtěl vědět - jestli se budu cítit stejně jako předtím, než jsem bojoval s Gloverem, jako když jsem bojoval s Israelem nebo Dominickem Reyesem. A jsem za to šťastný, protože jdu do oktagonu udělat svoji práci a ukázat dobrý zápas, ale taky proto, abych si to užil. A teď jsem si to užil.“

Sám šampion Teixeira napsal na Twitter ještě před zápasem, že pokud Jan vyhraje, dají si spolu odvetu: „Pojď na to Jane Blachowiczi. Vyhraj dnes večer… a já vyhraju 11. června… a potom si to znovu rozdáme.“ Na to polský bojovník slyšel a sám doufá, že Glover za měsíc porazí Jiřího Procházku, aby si mohl proti Teixeirovi napravit reputaci.

„Doufám, že mi UFC dá další titulovou šanci, že budu další na řadě. Byl jsem jednička, Rakič byl trojka…pro mě je jasné, že jsem vyzyvatel číslo jedna,“ vyjasnil situaci v polotěžké váze bývalý polský šampion.

Na to, co přesně se stalo s Rakičovým kolenem se můžete podívat v tomto videu:

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články