Odpadlík z UFC se rozloučil s MMA kariérou ukázkovým knockoutem

Odpadlík z UFC se rozloučil s MMA kariérou ukázkovým knockoutem Paul Daley krátce před tvrdým KO, které uštědřil svému soupeři Wendellu Giacamovi. | zdroj: Getty Images

Paul Daley byl před lety vyhozen z UFC za napadení soupeře, v Bellatoru ale udělal solidní kariéru, kterou včera v noci završil tvrdým KO.

Jeden z dlouholetých bojovníků Bellatoru se včera v noci rozloučil se svojí kariérou ve velkém stylu. 39letý britský veterán Paul "Semtex" Daley se na turnaji Bellator 281 ve svém posledním zápase střetl s o 12 let mladším brazilským bojovníkem Wendellem Giacomou a s fanoušky se rozloučil výstavním KO.

Daley je znám pro svůj excelentní boxing a především levý hák, kterým posílal své soupeře do bezvědomí jako na běžícím páse. Ještě více se ale „proslavil“ tím, že byl v roce 2010 vyhozen z UFC, když po zápase napadl úderem Joshe Koschecka. Tehdy z něj šéf UFC Dana White udělal odstrašující příklad a okamžitě jej z organizace vyhodil, přičemž varoval ostatní bojovníky, že pokud udělají něco podobného, do UFC oktagonu už se nepodívají. Nutno říct, že výstraha fungovala a od té doby drží všichni bojovníci po zápase své emoce na uzdě.

Britský nešťastník se po vyhazovu protloukal různými organizacemi, než zakotvil na 7 let v Bellatoru, kde i přestože nedosáhl na šampionský pás, udělal hezkou kariéru.

Jeho poslední zápas proti Giacomovi se však ze začátku nevyvíjel moc dobře. Giacomo jej svázal v klinči a hodil na zem, přičemž v podstatě celé první kolo nepustil nebezpečného strikera na nohy.

Druhé kolo začalo velice podobně. Po počáteční výměně v postoji, kde měl navrch Daley, přenesl Brazilec zápas opět na zem. Tam jej kontroloval až do poslední minuty, ale udělal tu chybu, že se nechal uchlácholit Daleyho pasivitou, když mu vlezl na záda. Britský veterán se totiž na Giacamovi protočil a začal jej zasypávat údery.

Brazilec se sice dokázal postavit na nohy, ale to pro něj bylo ještě horší a po několika zuřivých úderech se Daley trefil svým pravým hákem přímo na Giacamovu čelist. Brazilský bojovník tak okamžitě ztratil vědomí a zhroutil se obličejem napřed na podlahu klece.

Paul Daley tak uzavřel svoji kariéru ve velkém stylu a po zápase řekl, že i když byl na zemi, necítil se v nebezpečí a věděl, že zvládne zápas otočit:

„Byl jsem v pohodě, nikdy jsem se necítil v nebezpečí. V jednom okamžiku ve druhém kole najednou fanoušci ztichli, když měl svoji ruku pod mojí bradou a já jsem si říkal ‚Jsem v pohodě, uklidněte se lidi‘ a potom jsem se zvedl a obrátil pozici.“

„Cítil jsem, jak se unavuje. Tak nějak jsem si vyčkával. Bylo to trochu frustrující, protože slyšíte fanoušky jak řvou ‚Zvedej se, zvedej se.‘ A já si říkal ‚Jo, snažím se sakra postavit,‘ ale vyčkával jsem, postavil jsem se a obrátil pozici a dokončil svoji práci.

Daley, který měl svůj první profi zápas v MMA už v roce 2003, tak po téměř 20 letech odchází do důchodu a rád by byl fanoušky pamatován především pro své nejlepší okamžiky v kleci:

„Chci, aby si mě lidi pamatovali pro momenty, jako je tento, kdy jsem zvedal fanoušky ze židlí, knockoutoval někoho a dal lidem něco, o čem budou mluvit ještě když se budou vracet domů. A garantuji vám, že o tomhle se bude mluvit. Jsme baviči a já jsem bavil. Oni mají hezké vzpomínky a já jsem šťastný.“

Po zápase bylo vidět, že je britský bojovník dost „naměkko“ a sám pak přiznal, že poslední souboj pro něj nebyl emocionálně vůbec lehký:

„Nemyslel jsem si, že to zvládnu dojít do klece (aniž bych se rozbrečel), ale myslel jsem, že se zlomím ještě dříve, než do klece dojdu. Takže jsem šťastný, že jsem se dostal do klece a bojoval bez toho, aniž bych se rozbrečel. Měl jsem dlouhou kariéru a měl jsem několik úžasných momentů a tohle byl skvělý způsob, jak to ukončit.“  

Zdroje:  Bellator.com

Nejnovější články