Kulturista Ford vysvětlil, proč zrušil souboj s Íránským Hulkem: „Bál jsem se, že by se po zápase mohl zabít“

Kulturista Ford vysvětlil, proč zrušil souboj s Íránským Hulkem: „Bál jsem se, že by se po zápase mohl zabít“ Nenechte se oklamat fotkou. V souboji obrů se oba rivaové nemají moc v lásce. | zdroj: Getty Images

Byl to sice opravdu britský kulturista, který se rozhodl s íránským obříkem nebojovat, k tomu ho ale podle všeho vedla obava o jeho soupeře.

Výstřední duel kulturisty a herce Martyna Forda s hvězdou Instagramu Íránským Hulkem (vlastním jménem Sajad Gharibi) bohužel nakonec neuvidíme, ale celá anabáze, která vedla ke zrušenému zápasu v boxu byla pro oba "boxery" velkým zdrojem zájmu médií a fanoušků. Je tedy dost pravděpodobné, že se oba dva budou k celé záležitosti ještě dlouho vracet.

Tentokrát byla evidentně řada na Britovi, který se opět vyjádřil k důvodům vedoucím k neuskutečnění výstřední exhibice. Ta měla proběhnout v dubnu v londýnské O2 aréně a předcházela ji série čím dál tím více bizarních událostí, obvykle ze strany Gharibiho. Od podivné tiskové konference odehrávající se v hotelovém pokoji přes střetnutí tváří v tvář, při kterém Ford odstrčil Hulka tak silně, že Íránec odletěl pár metrů dozadu, až k prohlášení Hulkových rodičů, že se ho zříkají, protože je příliš slabý.

Íránský Hulk Íránský Hulk působí na sociálních sítích hrozivě, realita je ale někde jinde. | zdroj: Profimedia

Vše pak vyvrcholilo naprosto neuspokojivým způsobem. Martyn Ford na sociálních sítích lakonicky oznámil, že k souboji nedojde. Po pár dnech pak vyšlo najevo, že ze střetnutí vycouval Brit, který se prý obával o mentální zdraví svého íránského soupeře.

„Nemůžu bojovat s někým, kdo by se po zápase mohl zabít,“ vysvětlil britský kulturista neuskutečnění zápasu v důsledku obav z mentálního stavu íránského soka.

„Když se na to díváte z povzdáli, můžete si říct: ‚O čem to mluví?‘ Ale pro někoho kdo tam byl, kdo ho viděl, jak se složil... Měli jsme face-off a bylo to jen malé odstrčení. Podíval jsem se mu do očí, otočil se a řekl klukům: ‚Žádný zápas nebude.‘“

Na tomto staredownu se Hulk po zmíněném odstrčení nedokázal Fordovi ani podívat do očí, aby se následně pokusil o velice bizarní a neúspěšný takedown.

„To co se stalo potom, to mě hodně mrzelo," pokračoval Ford. "Jak se do něj všichni naváželi a jak se pak zhroutil v celostátní televizi. Pak ještě jeho rodiče přišli s tím, že se ho zřekli: ‚Nechceme s tebou už mít nic společného, jsi slabý.‘ Potom jak na Instagramu řekl, že nenávidí všechny Íránce, a že chce skončit s životem. Řekl jsem si, že tohohle nechci být součástí,“ přiblížil dále, co ho vedlo ke zrušení zápasu.

Martyn Ford Martyn Ford se připravuje na boxerský zápas s Íránským Hulkem | zdroj: Getty Images

Ford, kterému se občas přezdívá nejděsivější muž na světě, by přesto pořád rád zkusil otestovat své schopnosti v boxerském ringu:

„Pořád trénuju, jediná věc, kterou nedělám, jsou sparingy. Pokud se objeví nějaká nabídka, a já doufám, že přijde, tak ji hned vezmu. Investoval jsem do tréninku tolik času.“

Těžko říct, jestli se mu to však podaří, protože najít soupeře pro více než dvoumetrového Forda, který podle všeho váží kolem 140 kg, nebude jednoduchý úkol. Proto se občas mluví o tom, že by se britský obr mohl utkat s dalším čahounem a zároveň strongmanem, Hafthorem Bjornssonem ("Hora" ze seriálu Hra o Trůny), který má boxerské zkušenosti a velikostí by se Fordovi minimálně vyrovnal.

Íránský Hulk, jenž je často (a nejspíše právem) obviňován z vylepšování svých svalů na fotkách pomocí počítače, byl krátce po zrušení klání vyzván dalším „obrem“ Almatem Bakhytovichem, který si pro změnu říká Kazašský titán. Uvidíme tedy, jestli bude tato sága pokračovat v čistě asijských kolejích.

Zdroje:  mirror.co.uk

Nejnovější články