Romero si s mladým Američanem hrál jako kočka s myší, TKO si nechal až na poslední vteřinu

Romero si s mladým Američanem hrál jako kočka s myší, TKO si nechal až na poslední vteřinu Yoel Romero trefuje Alexe Polizziho tvrdým capákem. | zdroj: Getty Images

Yoel Romero se o víkendu vrátil podruhé do klece organizace Bellator a svého soupeře si v kleci „vychutnal“ až do poslední vteřiny zápasu.

Jen málokdo by Yoelu Romerovi hádal 45 let a kubánský bojovník nepřestává udivovat, že i v takovém věku je pořád schopný držet krok s mnohem mladší světovou špičkou. V poslední době se mu sice příliš nedařilo a poslední 4 zápasy prohrál, ale vždy to byly velice těsné porážky na body, kdy nechybělo moc a z vítězství se klidně mohl radovat on.

Původně se měl Kubánec s přezdívkou "Boží voják" na turnaji Bellator 280 v Paříži utkat s další legendou, holandským bojovníkem Melvinem Manhoefem, ale ten musel duel odříct kvůli zranění ruky, které si způsobil, když dával výprask zlodějům, kteří si k vykradení vyhlédli jeho dům.

Do boje se tak přihlásil o 15 let mladší americký bojovník Alex Polizzi, který do té doby nebyl příliš známý, ale jeho statistika deseti vítězství a jen jedné porážky napovídala, že by mohl kubánskou legendu trochu potrápit. To se však nakonec nestalo a Romero ukázal, že i ve svém věku je o několik úrovní jinde.

Kubánec si s americkým soupeřem hrál jako kočka s myší a rozhodl se, že si duel vychutná po celá tři kola. Jako obvykle bojoval Romero velice rozvážně a šetřil energii. Jeho svaly, které mu umožňují explozivní útoky totiž na druhou stranu spotřebují hodně kyslíku a Yoel si toho je dobře vědom. Nikam se tedy nehnal, trpělivě soupeře tlačil a kontroval většinu jeho pokusů o útoky.

Romerovou hlavní zbraní byl zadní capák, kterým Polizziho několikrát velice tvrdě trefil. Američan se po úderu párkrát „roztančil“ a bylo vidět, že je v problémech. Místo toho, aby se na něj ale Yoel vrhnul a ukončil ho, kubánský bojovník jenom zvedl ruku a dal fanouškům najevo „ještě si chvilku počkejte a vychutnejte si to, ukončím jej až později“.

A to taky přesně udělal. Když do konce zápasu zbývalo jen několik sekund, vystartoval Romero dopředu a sejmul Polizziho tvrdým direktem na zem. Tam ho zakleknul a pustil se do něj údery, ale americký bojovník je tvrďák a podařilo se mu ze sevření utéct. V momentě, kdy už opět téměř stál na nohou se po něm však Romero znovu ohnal zvedákem a trefil jej přímo na bradu, zároveň s gongem oznamujícím konec zápasu.

Polizzio se po ráně znovu roztančil a bylo vidět, že není úplně při smyslech. Rozhodčí tedy zápas ukončil a Romero si tak zapsal vítězství na TKO v poslední sekundě zápasu. Tím přerušil sérii porážek a podle všeho to vypadá, že se chystá v Bellatoru zůstat a žádný odchod do důchodu prozatím neplánuje.

Po zápase navíc Romero vysvětlil, proč Polizziho neukončil dříve, když měl možnost:
„Chtěl jsem poslat jasnou zprávu. A myslím, že jsem ji poslal,“ řekl po vítězství „Soldier of God“. Tam za ním dorazil Melvin Manhoef, s nímž se utká příště.

Zdroje:  Bellator.com

Nejnovější články