Uvidíme "shoey" s vínem? UFC plánuje do Paříže zajímavý souboj v těžké váze

Uvidíme "shoey" s vínem? UFC plánuje do Paříže zajímavý souboj v těžké váze Ciryl Gane | zdroj: Profimedia

UFC poprvé zavítá do Francie. Na hlavní zápas se připravuje střetnutí domácího technika s mašinou na KO.

Dlouhé roky si francouzští fanoušci mohli nechat o galavečeru UFC tak maximálně zdát, protože MMA bylo v jejich zemi ilegální. A když smíšená bojová umění tamní úřady v roce 2020 konečně povolily, přišel covid a nejistota z této epidemie dále pozdržela premiéru největší organizace v zemi galského kohouta. Je to o to větší škoda, že Paříž mohla být dějištěm památného zápasu Francise Ngannoua s Cirylem Ganem o titul v těžké váze, který se právě z důvodu covidu odehrál nakonec v kalifornském Anaheimu.

Podle prosakujících informací to teď vypadá, že se Francie na konci letošního léta konečně dočká. Ačkoliv ještě není nic oficiálně oznámeno, v Paříži by se měla 3. září konat UFC Fight Night s hlavním zápasem Ciryl Gane – Tai Tuivasa. Rozhodně není překvapivé, že kartě právě první jmenovaný, který je v současnosti největší hvězdou francouzského MMA. Jméno jeho soupeře Tuivasy bylo ale v posledních týdnech spojováno spíše s Tomem Aspinallem.

Pro Ciryla bude premiéra na domácí půdě znamenat možnost vrátit se na vítěznou vlnu po prohře v lednovém titulovém zápasu. V něm ho šampion Ngannou překvapil wrestlingem, na který Gane nedokázal najít včas odpověď. Po prohře tak začal na svém zápasení pracovat s pomocí dvou elitních wrestlerů z Dagestánu. Snad se to nakonec ukáže jako dobrá investice do budoucna, protože proti Tuivasovi ho rozhodně potřebovat nebude.

Tai Tuivasa zdroj: Foto: Profimedia

Australan, který je známý drtivými KO výhrami a svým oblíbeným vítězným rituálem v podobě takzvané "shoey" (pivo vypité na ex z boty) se veze na vlně pěti výher v řadě (z toho 4 KO a 1 TKO), když ve svém posledním vystoupení uspal Derricka Lewise. V žebříčku těžké váhy UFC se nachází už na 3. místě a proti prvnímu Cirylovi se tak může jednat o souboj o dalšího vyzyvatele na titul. I když s nejistotou kolem Francise a s neustále se vracejícím Jonem Jonesem se může situace na špičce královské divize vyvinout jakkoliv.

Pokud se zápas Ganeho s Tuivasou uskuteční, půjde do něj Ciryl bezesporu jako obrovský favorit. V zápase s Lewisem ukázal, že si svou technikou dokáže poradit s bombarďáky, jakým je právě Tai. Ten bude muset spoléhat na svou neskutečnou KO sílu a doufat, že Ciryla něčím trefí.

Atmosféra v Paříži bude při UFC premiéře určitě úžasná, pokud ji nepokazí Tuivasa se svou Shoey oslavou. Určitě je v jeho silách vyměnit klasické pivo za víno a v rámci show znechutit půlku Francie. A kdo ví, jelikož se bude jednat o jednu z nemnohých zastávek UFC v Evropě, není vyloučeno, že bychom se na startovce mohli dočkat i nějakého českého či slovenského zápasníka.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články