Procházka má plán, jak porazit Teixieru. Brazilský šampion se těší na výzvu a pochválil českého bojovníka

Procházka má plán, jak porazit Teixieru. Brazilský šampion se těší na výzvu a pochválil českého bojovníka Jiří Procházka a Glover Teixeira se střetnou 11. června v Singapuru | zdroj: Profimedia

Jiří Procházka půjde za měsíc do titulového zápas proti šampionovi Gloverovi Teixeirovi a oba bojovníci se o nadcházejícím duelu rozpovídali na tiskové konferenci.

Největší událost pro české MMA se blíží a už za měsíc se Jiří Procházka střetne s Gloverem Teixeirou o titul polotěžké váhy. Pokud by se mu podařilo zvítězit, stal by se tak prvním Čechem, který v UFC získá šampionský pás.

Lehké to ale mít nebude, protože Glover Teixeira je i přes svých 42 let pořád velice nebezpečným bojovníkem, který má navíc silné stránky tam, kde jsou Jiřího slabiny. Šampion se tak před zápasem soustředí především na sebe a proti Procházkově divokému stylu si věří:

„Nemám odlišnou přípravu, musím si akorát trochu dávat pozor na jeho styl, ale v tomto bodě se akorát soustředíme na svoji kondici a na svůj styl. Až na posledním přípravném kempu jsem se začal dívat na videa a dělat menší úpravy,“ prozradil brazilský šampion, který už dlouho žije v USA a má i americké občanství.

Naproti tomu český rodák z Hostěradic si je vědom, že Teixeira je nejnebezpečnější především na zemi a rozhodl se vylepšit svůj grappling i wrestling u jednoho z nejpovolanějších – olympijského vítěze a dvojnásobného šampiona UFC, Henryho Cejuda:

„Myslím, že můj styl se po posledním zápase změnil, především na zemi a ve wrestlingu,“ řekl na tiskové konferenci Procházka. „Proto jsem to trénoval s Henrym (Cejudem) a potom taky v České republice s mými trenéry. Každý zná moje silné zbraně i mé slabé stránky. Proto jsem na tom začal pracovat a připravovat se na nebezpečné techniky (Glovera) a věřím si v tom mnohem více než předtím. Takže jsem rád, že mám soupeře jako je Glover, protože mi dal příležitost připravit se na odlišný styl a být lepším a lepším.“

Procházka vs Reyes 3 zdroj: Profimedia

Je velice pravděpodobné, že Jiří se bude chtít snažit udržet souboj v postoji, kde by měl mít nad Teixeirou navrch, ale má i plán v případě, že by se s šampionem dostal na zem:

„Při vší úctě, musím být na zemi dominantní, ne jako jeho ostatní soupeři, kteří hráli Gloverovu hru a začali se jenom bránit. Moje hra není o bránění, je to o neustálém útočení, o tom neustále dominovat, ať už budu zády na zemi nebo v horní pozici, to je jedno.“

Také Teixeira si je vědom nebezpečí, které Procházka představuje. 25 KO z 28 vítězství není náhoda a Glover si na Jiřího neortodoxní a tvrdý striking bude muset dávat pozor. Sám to ale vítá jako výzvu a na zápas se těší:

„Jiří je nová generace bojovníků, přináší nový styl, tihle chlapi, kteří se neustále zlepšují, vás také nutí být lepšími. Konkurence vás dělá lepšími. A Jiří je ten chlap, který se nebojí riskovat, já taky dokážu riskovat a děláme vzrušující zápasy,“ řekl Teixeira, který nemá rád divadlo kolem zápasů a preferuje respekt k soupeři. Bohužel s tím se pojí také menší mediální zájem, což šampionovi nepřijde fér.

„Je dost smutné, že tím, jak mluvíme, tak ty zápasy moc neprodáváme, protože respektujeme své soupeře. Ale když bojujeme, necháváme tam všechno. Vidíte jak on bojuje, jak já bojuju… Mám nejvíce ukončení v historii polotěžké váhy v UFC. Jdu tam a prohra nebo výhra, prostě bojuju, krvácím a on má v tomhle podobný styl. Takoví bojovníci by měli být více vážení, oproti těm, kteří dělají chaos pro kamery a dělají různé blbosti a když přijde na samotný zápas, tak akorát útočí z dálky jabem.“

Glover Teixeira Glover Teixeira | zdroj: Profimedia

Pro českého bojovníka měl zároveň šampion jen slova chvály a na rozdíl od některých bojovníků mu nevadí, že dostal šanci na titul už po dvou zápasech v UFC:

„Jak jsem řekl, mám rád tu výzvu. Hodně lidí se ptá, jestli je Jiří připravený na souboj o titul, protože měl v UFC jen dva zápasy. Ale své soupeře porazil tím způsobem, jakým je porazil a tak si zaslouží se mnou bojovat. Mohl bych se posadit a říct, že ještě musí s někým zápasit a politikařit kolem toho, ale já se to snažím udělat správně a bojovat s ním, protože myslím, že bojoval dobře a myslím, že je další chlap na řadě a jak jsem řekl, mám rád výzvy a chci vidět, jak na tom jsem,“ zakončil pohled na Procházku šampion Teixeira.

Sám Jiří přiznal, že o titulu šampiona UFC snil už dlouho, ale nikdy jej nenapadlo, že se o něj utká právě s Teixeirou:

„Vizualizoval jsem si, že budu šampionem, ale nikdy jsem netušil, že budu bojovat s Gloverem, ale je to tady a já jsem za to rád,“ řekl český vyzyvatel.

Souboj mezi oběma borci bude hlavním zápasem na turnaji UFC 275, který se uskuteční 11. června v Singapuru.

Zdroje:  youtube - MMA Crazy

Nejnovější články