Procházka a další bojovníci tipují vítěze zápasu Rakič versus Blachowicz

Procházka a další bojovníci tipují vítěze zápasu Rakič versus Blachowicz Jan Blachowicz | zdroj: Profimedia

Tenhle souboj pravděpodobně určí příštího vyzyvatele v polotěžké váze, tedy možná i dalšího soupeře Jiřího Procházky. Soudě podle tipů ostatních zápasníků, jsou šance velmi vyrovnané.

Polotěžká divize v UFC (93 kg) nyní patří k těm nejzajímavějším v UFC a není tomu tak jen proto, že tam má Česko želízko v ohni v podobě Jiřího Procházky, který v červnu zabojuje s Brazilcem Teixeirou o titul. Na pozadí se totiž mezitím rozehrává doslova hra o trůn. Budoucí směřování hodně ovlivní především výsledek zápasu mezi Aleksandarem Rakičem a padlým šampionem Janem Blachowiczem. Vítěz totiž pravděpodobně s velkou pravděpodobností následně zabojuje o titul.

Důležitý souboj je naplánován na 15. května, a tak se začínají objevovat první predikce od ostatních bojovníků.

"Myslím, že Blachowicz je lepší. Má lepší schopnosti, soustředění. Má tvrdé údery, má v nich mnohem větší preciznost," prozradil v rozhovoru s Jamesem Lynchem svůj tip Jiří Procházka

Podobně to vidí i Anthony "Lionheart" Smith, aktuální pětka divize. "Myslím, že je to pro Jana vhodný soupeř. Podle mě se dost přehlíží to, o čem jsem mluvil před jeho zápasem s Adesanyou, jak dobře se vypořádává s kopy do nohou. Rakič je především kopáč, nerad se zdržuje v boxerské vzdálenosti. Viděli jsme to už v zápase s Thiago Santosem i dalších, které měl. Nemá rád boxerské bitky. To je fantastické, dělá to skvěle, ale tady nebude schopen vzdálenost kontrolovat pomocí kopů, jak to dělá proti jiným lidem," nabídl svůj pohled na to, jak bude zápas probíhat. "A Blachowicz je rád blízko v dosahu úderů, je to také lepší wrestler a pokud se na zemi dostane nahoru, Rakič zažije těžké časy."

Se svými kolegy se v tipu na vítěze shoduje i "Ninja z Beverly Hills" Jordan Wright. "Blachowicz. Myslím, že poté, co přišel o pás, ví, že tohle je ta situace, kdy potřebuje zůstat v tom mixu. Protože pokud tenhle zápas vyhraje, tak určitě dostane titulák."

Najdou se ale samozřejmě i mnozí, kteří favorizují spíše srbského bojovníka. Například Američan Jamahal Hill, který sám stoupá k vrcholu polotěžké divize. Rakič podle něj využije výškové převahy, pohybu a rychlosti, zábavný zápas ale prý čekat nemáme, protože Srb je podle něj zatraceně nudný zápasník.

Aleksandara tipuje na vítěze také Gerald Meerschaert, podle nějž sehraje roli jeho mládí a s ním spojená rychlost. Jack Hermansson sice přiznal, že favorizovat někoho je v tomto duelu těžké, ale nakonec se přiklonil na stranu Rakiče, který má podle něj potenciál stát se šampionem.

Zdroje:  James Lynch - Youtube

Nejnovější články