Na konci roku bude Procházka šampionem, predikuje Bisping, jeho kolegové Čechovi tolik nevěří

Na konci roku bude Procházka šampionem, predikuje Bisping, jeho kolegové Čechovi tolik nevěří zdroj: Foto: Profimedia

Oblíbené téma fanoušků i expertů na začátku roku, kdo bude držet tituly v UFC na konci letošního roku? V polotěžké váze to bude Procházka, má jasno ex-šampion a komentátor Michael Bisping, jeho kolegové ale favorizují někoho jiného.

Na trůn polotěžké váhy v říjnu loňského roku usedl Glover Teixeira. Mnozí se však shodují, že jej 42letý Brazilec před hladovými mladými vlky nevydrží bránit dlouho. U nás samozřejmě věříme, že padne už příště, kdy by ho měl čekat souboj s Jiřím Procházkou. Tomu věří i Michael Bisping, někdejší šampion střední váhy a nynější komentátor.

"Je tam celá řada zabijáků, kteří se nemůžou dočkat, až se k němu dostanou. A je tam jeden, který pro mě vyčnívá... Jasně, je tam také Aleksandar Rakič a kupa dalších skvělých bojovníků, ale myslím, že Jiří Procházka dostane šanci. Až bude s Gloverem bojovat, nebude to mít snadné, protože jsme ještě neviděli jeho obranu proti takedownům, grappling a jiu-jitsu. Ale v postoji je silný, neortodoxní, v mnoha ohledech šílený a to je klíč k jeho úspěchu. Je nečitelný a já si myslím, že touhle dobou příští rok bude Jiří vládnout polotěžké váze."

Jeho kolegové, novináři Adam Catterall a Nick Peet, ale vsází na jiného koně. Podle nich polotěžkou divizi ovládne Dagestánec Magomed Ankalaev.

"Tohle je podle mě nejtěžší divize. Úplně nahoře máte dva zkušené veterány a pak tam je 6 nebo 7 opravdových vyzyvatelů. Myslím, že Jiří možná tenhle rok pás získá, možná bude mít své krátké období i Rakič. Ale pokud tenhle roku dostaneme 3 titulové zápasy, v což doufám, tak Ankalaev bude v pozici, kdy nebude moct být přehlížen a ten pás si s sebou vezme."

Je jasné, že pokud Jiří na trůn usedne, nudit se rozhodně nebude. Zuby si na něj už delší dobu brousí Aleksandar Rakič, který ale bude muset nejprve projít přes Poláka Blachowicze. Prodrat na vrchol by se ale mohl také Anthony Smith, Thiago Santos či právě "černý kůň" Magomed Ankalaev.

A kdo bude podle pánů kralovat ostatním divizím?

A jak tipujete situaci na konci letošního roku vy? Podělte se v komentářích tady nebo na našich sociálních sítích (Facebook, Twitter, Instagram).

Zdroje:  Youtube BT Sport

Nejnovější články