Procházka ho před lety zničil, teď Brazilec bojem vydělal miliony, i díky tomu, že mu rodina zamlčela tragédii

Procházka ho před lety zničil, teď Brazilec bojem vydělal miliony, i díky tomu, že mu rodina zamlčela tragédii Bruno Cappelozza vs. Ante Delija | zdroj: Profimedia

Bojovník Bruno Cappelozza zažil dnes pořádnou horskou dráhu emocí. Jen chvíli poté, co se stal šampionem PFL, mu totiž rodina sdělila bolestnou zprávu.

Bruno Cappelozza se s Procházkou potkal před 3 lety v japonské organizaci Rizin. Začal dobře a trefil Jiřího tvrdým předním direktem. To ale českého bojovníka nastartovalo a v navazující divoké přestřelce Brazilce doslova vystřelil z ringu.

Následující tři roky po střetu s českým bijcem pak nebyly pro Cappelozzu zrovna šťastným obdobím. Potýkal se totiž se zraněními, což ho úplně vyřadilo ze hry. Vrátil se až letos a to ve velkém stylu. V prvním kole turnaje PFL, totiž po necelé minutě zasypal Chorvata Deliju sérií tvrdých úderů a slavil vítězství na KO. Následně vypnul i Američana DeReese a postoupil do play off, kde Jamella Jonese rovněž ukončil před limitem.

Ve finále proti němu stanul dobře známý Ante Delija. Ten nechtěl riskovat, že se bude opakovat situace z prvního vzájemného zápasu, a tak šel okamžitě po takedownu. Ten však Cappelozza ubránil a následně Chorvata sestřelil. Na zemi pak rozjel ničivý ground and pound. Když to nešlo po zlém údery, zkusil nasadit armbar. Ani tenhle humánnější způsob ale k ukončení zápasu nevedl.

30 vteřin před koncem úvodního kola se Delijovi podařilo uniknout zpátky do postoje a okamžitě přešel do agresivní ofenzívy. Ukázal tak, že je pořád v zápase a nehodlá souboj o milion dolarů jen tak vzdát.

Oba dva v prvním kole nechali spoustu sil a tak to druhé začalo v o dost pomalejším tempu. Po dvou minutách ale Delijovi vyšla boxerská kombinace a otřeseného Cappelozzu vzal okamžitě na zem, kde okamžitě z horní pozice rozjel kladiva a zatloukal Brazilcovu odkrytou hlavu do podlahy. Rozhodčí stál jen pár centimetrů od akce a byl připraven souboj v případě potřeby okamžitě ukončit.

Cappelozza ale přežil a následně se Delijovi dostal do zad. Namísto škrcení se ale Chorvatovi rozhodl oplati předchozí bití. Zatímco ho zasypával údery, koukal na rozhodčího, že už by to snad mohlo stačit. Keith Peterson však jeho pocity nesdílel.

Do třetí pětiminutovky vlétl agresivněji Cappelozza, nahnal Deliju zády k pletivu a tam ho zasypával několikavteřinovou nonstop kombinací. Chorvat pak ale vystartoval do protiútoku, čímž divácky vděčnou akci ukončil. Po zbytek kola se pak neúspěšně snažil vzít boj na zem.

Čtvrté kolo žádnou infarktovou situaci nepřineslo. Delija nechtěl riskovat v postoji, na zemi ale soupeře moc dlouho udržet nedokázal. V závěrečném dějství mu pak Cappelozza doslova vyfoukl vítr z plachet, když to byl on, kdo přechod na zem incioval, díky čemuž si pak pojistil výhru na body.

Radost z výhry šampionského opasku a také milionu dolarů (v přepočtu více než 22 milionů korun) však netrvala dlouho. Cappelozza se totiž záhy dozvěděl, že před 3 dny zemřel jeho otec, což se mu rodina rozhodla před životním zápasem raději zatajit.

„Nejšťastnější a nejsmutnější den mého života. Nevěděl jsem, že jsem ztratil milovaného člověka a životního přítele. Díky za všechno, věci, které může vysvětlit pouze Bůh, miluji tě za hranice života. Díky, že jsi mě naučil, jak být lidskou bytostí, kterou teď jsem,“ napsal později nově korunovaný šampion pod fotografii, na níž je společně se svým otcem. Pochopitelně se nezúčastnil ani pozápasové tiskové konference a prvním letadlem zamířil domů do Brazílie, aby byl v těžkých chvílích s rodinou.

Zdroje:  pflmma.com

Nejnovější články