Comeback nevyšel, Gustafsson padl KO. "Všichni máme datum spotřeby, musí skončit!" radí mu DC

Comeback nevyšel, Gustafsson padl KO. "Všichni máme datum spotřeby, musí skončit!" radí mu DC Legendární švédský bojovník Alexander Gustafsson dostal od Nikity Krylova pořádný výprask. | zdroj: Getty Images

Populárnímu Gustafssonovi se návrat do polotěžké váhy vůbec nepodařil a od Krylova dostal tvrdé TKO. Jeho kolega a bývalý soupeř mu radí, aby raději odešel do důchodu.

„Jsem ok. Zklamaný. Gratuluji Nikitovi a děkuji za vaši podporu,“ napsal švédský bojovník Alexander Gustafsson po rychlé porážce, kterou utrpěl od Nikity Krylova. Ten dal švédské legendě technické KO za minutu a sedm vteřin a navíc levý zvedák, kterým dostal Švéda na zem, vypálil, když stál jen na jedné noze. Další sérií úderů si pak už Krylov vynutil ukončení a mohl slavit vítězství nad největším jménem ve své kariéře.

Takový rychlý a tvrdý konec zkušeného zápasníka, jakým je Gustafsson, čekal jen málokdo. Na druhou stranu za poslední 4 roky odbojoval Alex pouze 4 zápasy, takže určitá zrezivělost se někde musela projevit. Ještě v roce 2018 bojoval „Mauler“ o titul polotěžké váhy s Jonem Jonesem, se kterým podruhé prohrál, a v dalším zápase, který se konal doma ve Stockholmu, jej uškrtil i Anthony Smith. To už bylo na Alexe moc a ohlásil odchod do důchodu.

Jenže v pantoflích a s rybářským prutem v ruce moc dlouho nevydržel a odhodlal se jít do těžké váhy proti Fabriciu Werdumovi, který jej rychle utáhl na armbar. Gustafsson si pak dal dva roky pauzu, aby se vrátil zpět do polotěžké váhy. Vypadá to ale, že legendární Švéd, který kdysi porazil i Glovera Teixeiru nebo Jana Blachowicze, už v sobě nemá potřebný oheň, aby vyhrával.

To si myslí také jeho někdejší soupeř Daniel Cormier, který kdysi mimo jiné uvedl, že proti Gustafssonovi zažil nejtěžší zápas ve svém životě. Teď však svému kolegovi radí, aby raději složil zbraně:

„Gustafsson skončil. Musí odejít, tyhle údery jsou tvrdé, ale kdysi je sežral bez problémů. Brada je pryč, odejdi můj příteli. Všichni máme datum spotřeby. Jeden z nejlepších, který nedosáhl na titul."

Také ostatní bojovníci vyjádřili svůj údiv nad rychlým koncem švédského borce:

Ben Askren: „Sakra, Krylov na něj šel jako Berserk!“

Aljamain Sterling: „Tohle nebylo to, co jsem čekal. Jsem za Alexe Gustafssona smutný! Skvělá výhra pro Krylova.“

Jamahal Hill: „Saaaaaakra, ok! Rychlá práce s legendou.“

Vince Morales: „Na jedné noze? Divoké.“

Ode Osbourne: „Krylov se ukázal. Ten zápas byl bonusový materiál.“

Sám Gustafsson se zatím nevyjádřil, zda bude v zápasení pokračovat, nebo rukavice pověsí na hřebík. Je mu sice teprve 35 let, takže by v oktagonu ještě klidně mohl něco ukázat, na druhou stranu ale jeho poslední výkony vypadaly, jako by v kleci ani nechtěl být. Buď by měl tedy udělat velké změny v tréninku, nebo by možná bylo dobré dát na radu Cormiera a odebrat se do sportovního důchodu.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články