Pás v 93 nebudu obhajovat, hlásí šampion Vémola. S kým by udělal výjimku?

Pás v 93 nebudu obhajovat, hlásí šampion Vémola. S kým by udělal výjimku? Karlos Vémola si došel pro titul v polotěžké váze | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Karlos Vémola si došel pro pás šampiona polotěžké váhy. Jaké má další plány a co na ně říká promotér Ondřej Novotný?

Trůn, královský hermelín a zlatá koruna. Karlos Vémola si pro diváky na Štvanici připravil vskutku velkolepý nástup za doprovodu písničky od Karla Gotta a pestrobarevného ohňostroje. V kleci se už ale žádné překvapení nekonalo. Aleksandar Ilič nedokázal vzdorovat obrovskému tlaku, po přechodu na zem okusil ostré lokty a po necelých čtyřech minutách prvního kola odklepal suverénní arm triangle. Vémola rozhodl stejnou technikou jako v souboji s Michalem Pasternakem, akorát s přechodem na opačnou stranu. Pak už mohl začít slavit titul šampiona polotěžké váhy.

Na tiskové konferenci se novopečený šampon nechal slyšet, že Ilič udělal jednu zásadní chybu - místo toho, aby se pokusil vstát, zkoušel bojovat zespod. A v této pozici je opravdu těžké českého wrestlera něčím překvapit. Podle Karlose bylo jen otázkou času, než udělá Srb další chybu a dá mu tím šanci na ukončení. ”Opravdu zvolil špatnou taktiku… Měl víc pracovat na tom, aby vstával. Pokud se mnou akceptujete guard, halfguard, side, to je úplná smrt,” řekl s tím, že ani nečekal, že mu Ilič cestu za titulem takto ulehčí. “Jokerovi” nakonec odpustil jeho nevybíravý trashtalk, jelikož mu po zápase podal ruku, uznal porážku a celý spor ukončil.

Během tiskovky také naznačil, jaké má v této divizi plány. “Pás v 93 nebudu obhajovat nikdy proti nikomu. Tím bych chtěl zarazit všechny ty výzvy, které teď přijdou. My v Reinders gymu máme skvělé 93, jako je Dan Škvor nebo Meloun, těm bych klidně uhnul. Zaměřím se na to, že seberu titul v 84, to je ta váha, kam patřím.” Přece jen se ale najde prostor pro výjimky. Vémola pomaličku začíná připravovat prostor pro očekávaný superfight. “Jediný, proti komu bych pás v 93 obhajoval, by byl Attila Végh, protože byl jediný, kdo mě v té váze porazil. Tohle je v podstatě jeho pás, který teď bude u mě doma do té doby, dokud si pro něj Attila nepřijde. Takže to by byl jediný vyzyvatel, kterého bych přijal.”

Dalším kandidátem je Stephan Pütz, i s ním by si zápas dovedl představit. Německá mašina “T-800” si ostatně o českého “Terminátora” nedávno řekla. Stephana ale nyní čeká jiný český borec, na říjnovém turnaji ve Frankfurtu se utká s Milošem Petráškem. Vémola v této souvislosti dodal, že pokud by “Meloun” zvítězil, klidně by se pozice šampiona vzdal, aby o ni mohl zabojovat jeho parťák z Reinders MMA.

Je dobře známo, že Karlos nosí v hlavě plány na několik měsíců dopředu. A zatím se zdá, že v šíleném zápasovém tempu nehodlá nijak polevovat. “Jsem vděčný za každou šanci, doufám, že budu v Německu. Tam zase nastoupím proti komukoliv, koho přede mě postaví. Klidně v těžké váze,” prohlásil s odkazem na výše zmíněný výjezd do Frankfurtu. Do konce roku se navíc chce vrátit do střední váhy. “Že té tlusté 77 seberu pás, to jsem Ondrovi slíbil. Na tom už jsme domluveni.” Svůj osud sice nechává v rukou promotérů, rovnou ale nabídl hned několik možných variant pro turnaj v Německu. “Abych nemusel obhajovat, tak je tam netitulový zápas v 84, může tam být catchweight (domluvená váha mimo standardní divize, pozn. red.), může tam být klidně heavyweight (těžká váha), po svatbě budu přece jen trochu vyžraný. Cokoliv, já beru kohokoliv.”

Z reakce Ondřeje Novotného nicméně vyplývá, že si “Terminátor” v následujících měsících přece jen trochu vydechne. “Obdivuji jeho dvouměsíční sprint, fantastické, ale myslím si, že teď je také čas si trochu odpočinout. A když ne pro něj, tak určitě pro nás dva,” prohlásil a usmál se na Pala Nerudu. “Taky si potřebujeme odfrknout. Ale máme to nakreslené, budete spokojeni.” Novotný prozradil, že měli připravený scénář i pro možnost, že se Vémolovi na Štvanici nezadaří. Také podotknul, že jako promotér rozhodně nemá nouzi o zajímavá jména známá z velkých zahraničních organizací, Karlosovi by mohli zajistit soupeře na každé dva týdny.

Vémolovi však pauza rozhodně prospěje. Na tiskovce přiznal, že si při úderech zřejmě poranil pravý loket. Začátkem příštího týdne ho tedy čeká rentgen. “Musím říct, že mě ta pravá ruka dost bolí, nechám si ji zaledovat a zkontrolovat, uvidíme ráno. Já chci samozřejmě jet, co nejvíc to půjde, doufám, že ta ruka bude držet.”

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články