Paddy Pimblett uškrtil soupeře a v emotivním rozhovoru promluvil o tragickém týdnu, který zápasu předcházel

Paddy Pimblett uškrtil soupeře a v emotivním rozhovoru promluvil o tragickém týdnu, který zápasu předcházel Jak slíbil, tak udělal. Paddy poraženému Leavittovi zatwerkoval. | zdroj: FOTO: Real Fight Arena

Můžete ho milovat i nenávidět, ale z britského bojovníka Paddyho Pimbletta se stává stále větší hvězda. Navíc se musel vypořádat se dvěma tragickými událostmi těsně před zápasem.

Jednou z hlavních atrakcí na turnaji UFC London byl určitě zápas miláčka domácího publika s účesem podle hrnce, liverpoolským přízvukem a velkou láskou k jídlu. Paddy „The Baddy“ Pimblett se v UFC stává velkou hvězdou, o čemž svědčila i atmosféra v aréně, když při jeho příchodu všichni fanoušci provolávali jeho jméno.

Paddyho soupeř Jordan Leavitt, který sliboval, že ho knockautuje a poté si nad ním „zatwerkuje“, tak zcela jasně vstoupil do nepřátelského prostředí. Nenechal se tím však rozhodit a na jeho výkonu to ze začátku nešlo vůbec poznat.

Leavitt do Paddyho naběhl a očividně mladého Angličana dost zaskočil. Natlačil jej na klec, kde mu nedal téměř celé kolo vydechnout. Paddy sice několikrát otestoval Leavittovu obranu proti gilotinám, ale Američan předvedl dobrý tlak na kleci a teprve až na konci kola se Paddymu povedlo situaci obrátit. Pomocí gilotiny dostal Jordana na zem, ale do konce kola nezbývalo moc času, aby jej mohl nějak ohrozit.

Druhé kolo vypadalo, že bude podle stejného scénáře, protože Leavitt po chvíli přestřelování v postoji opět natlačil Paddyho na klec. Jenže tomu se záhy podařilo zamknout jej do D’arce choku, ze kterého mu dal pořádné koleno na hlavu. To stačilo, aby se vymanil z tlaku na kleci, vzal americkému bojovníkovi záda a šel pro škrcení. Přitom mu ještě chytil svýma nohama ruku, takže Leavittova obrana proti rear-naked choku byla hodně limitovaná. Britský bojovník mu zajel předloktím pod krk a Američanovi nezbývalo než zápas odplácat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Unbeatable MMA (@unbeatablemma)

Paddy „The Baddy“ vyskočil radostně nahoru a vyšpulil na Leavitta zadek, jak to slíbil před zápasem. Nakonec si s ním ale přecejen podal ruku a v pozápasovém rozhovoru promluvil o velice těžkém a emotivním týdnu, který předcházel zápasu.

„Chci věnovat tento zápas malému Lee, malému válečníkovi, ale většímu bojovníkovi, než kdokoliv z nás kdy bude,“ vzpomněl si Paddy na svého malého 4letého kamaráda, který před několika týdny prohrál boj s rakovinou. „Ale taky… vzbudil jsem se v pátek, ve 4 ráno a dostal jsem zprávu, že jeden z mých přátel spáchal sebevraždu. To bylo 5 hodin před mým vážením. Takže Ricky, kámo, tohle je pro tebe.“

„Je tady stigma v tomto světě, že muži nemůžou mluvit (o svých problémech),“ pokračoval Pimblett. „Poslouchej, pokud jsi chlap a máš na svých ramenou pořádnou váhu, a myslíš si, že jediný způsob, jak to vyřešit, je, že se zabiješ, prosím, promluv si s někým. Promluv si s kýmkoliv. Já vím, že bych ho raději nechal vybrečet na rameni, než bych šel příští týden na jeho pohřeb. Takže prosím, zbavme se tohoto stigmatu a chlapi začněte mluvit,“ řekl v slzách mladý bojovník.

Zároveň Paddy ujistil své fanoušky, že letos stihne ještě jeden zápas. „Uvidíte mě ještě před koncem roku, věřte mi!“ slíbil Brit, který si svým škrcením vysloužil bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články