O'Malleyho konečně čeká pořádná výzva, domluvil si zápas s ex-šampionem

O'Malleyho konečně čeká pořádná výzva, domluvil si zápas s ex-šampionem Sean O'Malley | zdroj: Profimedia

Sean O'Malley zřejmě nelhal, když tvrdil, že se během příštího roku chce stát šampionem. Kývnul totiž na pořádnou výzvu a v oktagonu se potká s tvrďákem ze Sibiře.

Američan Sean O'Malley patří mezi nejpopulárnější bojovníky organizace UFC, přestože se po většinu času vyhýbal těžkým soupeřům a raději si vytvářel portfolio highlightových knockoutů na méně nebezpečných protivnících. Výjimku tvoří snad jen Marlon Vera a Pedro Munhoz.

Těmto dnům je ale zřejmě konec, "Cukřík" totiž v pořadu DC & RC prozradil, s kým se utká příště.

"Dostanu zápas, který jsem chtěl já, který chtěli lidé, 22. října budu v Abu Dhabí bojovat s Petrem Yanem.  Jsem tak nadšený, že tomu skoro nemůžu uvěřit," popsal své pocity Sean. "Petr je na pozici vyzyvatele. Má to proti Aljovi 1-1, v prvním zápase ho vypráskal, ale v tom druhém zase trochu dostal. Podle mě by mohl být považován za šampiona. Způsob, jakým porazil Joseho Alda, to je pro mě jeden z jeho nejoblíbenějších výkonů. Nastoupit proti takovému chlapovi je vzrušující, motivuje mě to a je to právě teď ten největší zápas v rámci bantamové divize."

O'Malley také dodal, že si na elitní soupeře věřil už dávno, ale nikdy nedostal šanci. Předpokládá sice, že bude nastupovat jako outsider, ale tato pozice mu prý vyhovuje. "Bude to extra zajímavý zápas. On říká, že je mistr v boxu. A já sám sebe vidím jako elitního postojáře. Věřím, že jsem lepší než Petr v tom, co budeme dělat, což je bojování. Jsem v tom prostě lepší, opravdu tomu věřím. To rozhodne. Nastoupím lépe připravený než on a budu dělat to, co dělám. Kdybych ho vypnul, tak by to bylo monstrózní, ale mě stačí zvítězit. Třikrát pět minut s bez debat nejlepším chlapem, se kterým jsem kdy bojoval. Jsem vděčný za tu příležitost a věřím, že 22. října budu lepší."

Na UFC 280 se bude shodou okolností bojovat i o titul bantamové divize. Šampion Aljamain Sterling bude bránit pomyslný trůn před "napraveným dopingovým hříšníkem" T.J. Dillashawem. S vítězem se pak pravděpodobně utká právě O'Malley nebo Yan. Startovce pak bude vévodit očekávaný titulový souboj v lehké váze mezi Charlesem Oliveirou a Islamem Makhachevem.

Zdroje:  DC & RC

Nejnovější články