Vychytralý O'Malley vysvětlil, proč nechce bojovat s těmi nejlepšími

Vychytralý O'Malley vysvětlil, proč nechce bojovat s těmi nejlepšími Sean O'Malley sice patří mezi nejvýraznější bojovníky UFC, výzvám se však zatím vyhýbá. | zdroj: Profimedia

Bojovník Sean O'Malley je nepřehlédnutý v oktagonu i mimo něj. Mnozí ho ale kritizují za volbu soupeřů, Američan teď ale vysvětlil, že na tom v dohledné době nehodlá nic měnit.

Sean "Sugar" O'Malley patří mezi nejvýraznější tváře UFC, přestože ve své váhové kategorii jeho jméno ještě není ani mezi nejlepší patnáctkou bojovníků. Šestadvacetiletý Američan přitom v UFC nasbíral už několik parádních knockoutů a rozhodně by měl schopnosti na to postavit se lepším protivníkům. Přesto raději volí soupeře slabší, kvůli čemuž jej spousta fanoušků kritizuje. Nyní vysvětlil, proč to dělá:

"Co se týče mého dalšího zápasu, tak spousta lidí chce, abych zápasil s někým z nejlepší patnáctky. Chtěli to už posledně. Měl jsem bojovat s Louisem Smolkou. Ale já mám smlouvu na určitý počet zápasů a dostanu zaplaceno stejně, ať už budu bojovat s Louisem nebo s Petrem Yanem, což je číslo jedna v mé váze."

UFC si ale dobře uvědomuje "Cukříkův" hvězdý potenciál, a tak naposledy dělal předskokana souboji Poirier versus McGregor, když soubojem se zelenáčem Krisem Moutinhem otevřel ostře sledovanou hlavní kartu. A nevypadá to, že by chtěl na svém přístupu v blízké budoucnosti něco měnit. "Chael Sonnen vždycky říká, bojuj s nejhorším chlapem co nejvýše na kartě. Hodně bojovníkům z mé divize a obecně lidem v UFC se to nelíbí, ale může za to žárlivost. Je na mě upřeno mnohem víc očí než na ně. Zářím tam. Můžete se klidně jít podívat, jak tihle chlapi bojují. Vytáhnete telefon a budete radši sjíždět Instagram, protože vám bude úplně jedno, co tam dělají."

Je pravda, že zápasy O'Malleyho patří k těm zábavnějším a vybudoval si už také solidní základnu fanoušků, takže není divu, že by chtěl přidat. "Dělám sledovanost, to nemůžou popřít. Tak proč mají problém s tím zaplatit někomu tolik, co si zaslouží?" zlobí se. Za poslední zápas měl údajně základní plat 90 tisíc dolarů, který se díky výhře zdvojnásobil. Dostal ale zaplaceno také za mediální povinnosti a bonus za zápas večera, celkově si tedy přišel asi na 261 tisíc dolarů (více než 5 a půl milionu korun). Je ale fakt, že zápasy proti lepším soupeřům by "Sugar" dost riskoval už jen tím, že by jeho výkony možná nevypadaly tak oslnivě.

Vyjednávání s ním asi také nebude jednoduché. Sám prozradil, že nemá dobré vztahy s hlavním matchmakerem Seanem Shelbym, který ho údajně nedávno zkritizoval, když odmítl zápas v proslulé Madison Square Garden.

"Nevím, jestli bych to měl říkat. Můj manažer mi říkal, že je na mě prý Shelby naštvaný. Kámo, nechci bojovat v New Yorku. Je to daleko, daně jsou tam šílené a můj trenér má v té době eliminační souboje v no-gi jiu-jitsu na ADCC. Říkal mi to ještě předtím, než mi zápas nabídli, takže pak asi nepřijdu a neřeknu mu, že jsem si na stejný čas domluvil svůj souboj. Obzvlášť, když můžu bojovat o měsíc později ve Vegas. A Shelby prý šílel a že si mám jít pařit se 6ix9ine (americký rapper). Choval se prostě jako kre***n, kámo," prozradil O'Malley v podcastu No Jumper.

Nespokojenost mezi bojovníky UFC v poslední době roste. Hodně hlasitě ji dávali najevo například Jon Jones či Jorge Masvidal, kterým se nelíbí, že na platy zápasníků jde pouze zlomek ze zisku. Šéf UFC Dana White ale svým zaměstnancům vzkázal, že nikoho bojovat nenutí, pouze jim třikrát ročně nabídne zápas. Je však možné, že se v budoucnosti dočkáme nějaké stávky. Obzvlášť poté, co vyšlo najevo, že si bojovníci vydělají víc za souboje s celebritami.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články