„Cukřík“ O’Malley porazil další „potravu“, kterou mu UFC naservírovalo. Jeho soupeř ale ukázal bojovné srdce

„Cukřík“ O’Malley porazil další „potravu“, kterou mu UFC naservírovalo. Jeho soupeř ale ukázal bojovné srdce zdroj: Getty Images

Sean O’Malley se „nakrmil“ a ukázal, že je o úroveň výš než houževnatý nováček v UFC.

Sean "Sugar" O’Malley je jedním z nejvýraznějších bojovníků v UFC a rozhodně má velký potenciál. Jenže z nějakého důvodu mu UFC stále dává soupeře, kteří pro něj nejsou velkou výzvou a dnešní zápas proti Krisi Moutinhovi tomu byl dalším důkazem. O’Malleymu totiž 10 dnů před zápasem odřekl účast jeho původní soupeř Louis Smolka a i když se mu obratem přihlásil doslova zástup kvalitních vyzyvatelů, O’Malley dostal nováčka v UFC, amerického bojovníka Krise Moutinha, který neměl v UFC ještě ani jeden zápas. A podle toho se také tento duel odvíjel.

Kris Moutinho vletěl do O’Malleyho hned od začátku a nepřestal až do konce. Neustále tlačil svého soupeře před sebou a neustále se jej snažil trefovat svými údery. Jenže O’Malley měl všechna esa v rukávu a bylo to vidět. Nejen, že byl větší a skoro to vypadalo, že je o váhovou kategorii výš než jeho soupeř, ale také jeho technika, pohyb na nohou a především timing jeho úderů, byl o úroveň výš, než ten Moutinhův.

O’Malley byl sice donucen couvat, ale i z ústupu svého soupeře neustále ostřeloval rychlým a přesným jabem a kontroval Moutinhovy útoky ještě tvrdším zadním direktem. K tomu přidával několik lowkicků a dokonce trefil i dobrý obloukový kop z otočky na Moutinhovu hlavu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fighting Feed (@fightgram_feed)

Na konci prvního kola O’Malley srazil Moutinha zadním direktem na zem a chtěl jej ukončit gilotinou. To se mu ale nepodařilo a Moutinho přežil první kolo. Už z pohledu na Moutinhův obličej však bylo jasné, že zápas se pro něj vůbec nevyvíjí dobře a pokud něco nezmění, nebude mít dlouhého trvání.

Jenomže Moutinho ukázal neobyčejné srdce bojovníka. I přestože od O’Malleyho neustále dostával a za každou jednu ránu, kterou se mu podařilo „Cukříkovi“ dát, od něj schytal deset nazpátek, nepřestával jít dopředu. To vyústilo v očividnou frustraci O’Malleyho, protože i přes obrovské množství úderů, které na Moutinha vypálil, tento houževnatý UFC nováček nepřestával jít dopředu.

Místy dokonce natlačil O’Malleyho na pletivo, kde jej nachytal několika údery a dostal jej do menších problémů. Z těch ale vždy „Cukřík“ dokázal vybruslit a pokračoval v trestání Moutinhovy houževnatosti svými přesnými direkty.

Už to vypadalo, že i přes nesmyslný počet inkasovaných úderů a oteklý obličej zvládne Moutinho ve svém „zombie módu“ zápas dobojovat, ale O’Malley zařadil na konci třetího kola vyšší rychlost a začal jej demolovat ještě víc. Pouhých 30 sekund před koncem zápasu tak rozhodčí Herb Dean viděl dost a rozhodl se zachránit Moutinha před sebou samým. Zápas tak ukončil i přesto, že se Moutinho sice špatně, ale i tak pořád aktivně bránil a Sean O’Malley si tak připsal další vítězství na TKO.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fighting Feed (@fightgram_feed)

Nutno však říct, že z takového vítězství snad O’Malley ani nemůže mít radost. Rozdíl v úrovni obou bojovníků byl markantní a vypadá to, že UFC krmí O’Malley méně zkušenými zápasníky, aby mu vytvořilo dobré statistiky.

Moutinho sice nevyhrál, ale do UFC se ve svém prvním zápase zapsal ve velice dobrém světle. Ukázal bojovné srdce a bojoval až do poslední chvíle. Za tento svůj obdivuhodný výkon si od šéfa UFC vysloužil (stejně jako Sean O'Malley) bonus 75 tisíc dolarů za nejlepší zápas večera.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články