Sean O'Malley si se soupeřem hrál jako kočka s myší, několikrát ho poslal k zemi a vyhrál KO

Sean O'Malley si se soupeřem hrál jako kočka s myší, několikrát ho poslal k zemi a vyhrál KO zdroj: Profimedia

Mladý Američan znovu ukázal, proč patří k nejpopulárnějším bojovníkům současnosti, soupeře totálně rozebral a několikrát ho sestřelil k zemi.

Sean O'Malley budí pozornost mimo oktagon svými sebevědomými a často kontroverzními vyjádřeními, kvůli nimž ho jedna polovina fanoušků miluje a druhá nenávidí. Pokud však od toho odhlédneme a sledujeme pouze jeho bojové kvality, patří tenhle šestadvacetiletý mladík k největším talentům ve světě MMA.

Ještě donedávna se mohl pyšnit čistým štítem s 12 vítěznými zářezy. Loni v sprnu ale poprvé prohrál, když mu Marlon Vera rozkopal svaly v noze a ta vypověděla službu. Zdálo se, že "Cukřík" hořkou porážku nedokázal skousnout, v předzápasových rozhovorech však vysvětloval, že v jeho očích šlo pouze o smolnou náhodu a nebylo to tak, že by byl soupeř lepší. Pokud by ale prohrál i tento víkend, jeho slibně rozjetou kariéru by to zřejmě dost zpomalilo.

Soupeřem mu byl Brazilec Thomas Almeida, který sice v posledních třech zápasech prohrál, ale ještě donedávna byl sám neporažený a 17 z 22 výher nasbíral díky knockoutům. O'Malley mu však sebevědomě vzkazoval, že tohle bude nejspíš jeho poslední zápas v UFC a bude si muset hledat angažmá v jiné organizaci. A své sebevědomí ukazoval "Sugar" od první chvíle zápasu.

Zatímco Almeida má ortodoxní a relativně dobře čitelný styl, O'Malley je jeho přesný opak. Jeho útoky jsou nečekané a často velmi neotřelé. Navíc neustále výpady naznačoval, čímž svému soupeři odváděl pozornost. Brazilec podle očekávání vsadil na calf-kicky do lýtek, Sean mu ale okamžitě ukázal, že je také umí kopnout a navíc mnohem silnější.

O'Malley držel boj na delší vzdálenost, kterou zkracoval jen během svých útoků. Jeho obrana byla založená na tom, že na něj soupeř nedosáhl a jeho úderům se zvládal úspěšně vyhýbat. Tahle taktika je ale dost ošemetná, protože stačilo, aby Almeida trefil jednu tvrdou na bradu a mohl by se radovat z vítězství. Byl to ale Sean, kdo trefil jako první. Jeho holeň se čelně střetla s uhýbající Almeidovou hlavou. Ten vrávorajíc udělal pár kroků zpátky, ale O'Malley ho dostihl a tvrdým hákem ze zadní ruky ho poslal na zadek. V domnění, že přidal další spektakulární "walk-off" KO, se otočil a dal se na odchod. Brazilec však byl stále při smyslech, rychle tedy zaváhání využil a vyskočil zpět na nohy. Přehlídka neotřelých technik pokračovala, Almeida ale dokázal přežít až do konce kola.

Druhé kolo bylo o trochu vyrovnanější. Almeidův nejsvětlejší moment přišel 20 vteřin před koncem. O'Malley se pokusil o naskočené koleno, ale minul, Brazilec ho naopak poslal k zemi dobře načasovaným předním hákem. Sugar ale nijak výrazně otřesený nebyl a přestože se ocitl na zádech, svého soka prakticky k ničemu nepustil.

Ani ve třetím kole nedokázal Almeida s ničím, co by O'Malley nějak ohrozilo. Nakonec se mu stal osudný jeden z jeho sporadických útoků. Sice svého soupeře trefil zadním hákem, ale ten mu to zakontroval podobnou technikou, která však navíc byla přesnější. Brazilec šel k zemi a odkutálel se pryč. Sean podruhé v zápase odcházel v domnění, že je vítěz, ale když spatřil, že Almeida ještě není úplně mimo, klidně k němu došel a chladnokrevně ho ukončil jedním potvrzujícím úderem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @ufcw.ins

Zatímco pro Almeidu se dost možná jednalo o poslední zápas v UFC, O'Malley přidal další líbivé KO do své sbírky. Na pozápasové tiskové konferenci se nechal slyšet, že je vlastně rád, že to rozhodčí neukončil už v prvním kole, protože takhle aspoň bude mít více materiálu ke studiu.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články