Kamerunský predátor nedal šampionovi šanci a brutálním KO mu sebral titul

Kamerunský predátor nedal šampionovi šanci a brutálním KO mu sebral titul Francis Ngannou - Stipe Miocic | zdroj: Getty Images

Francis Ngannou doslova zničil šampiona Stipeho Miocice a usedl tak místo něj na trůn nejtěžší váhy UFC.

Hlavní zápas a bitva o titul v těžké váze. Stipe Miocic držel do dnešního večera šampionský pás až na jednu vyjímku téměř přesně pět let. Svléknout ho z něj dokázal pouzel Danielle Cormier, od kterého si ho však tento americký MMA veterán vzal hned v nadcházejícím zápase zpátky. Proti DCmu navíc Miocic dalším vítězstvím uzavřel trilogii, čímž potvrdil svoji nadvládu v nejtěžší váhové kategorii UFC.

Nyní ho však čekala další těžká odveta v podobě Francise Ngannoua. Ten sice s Miocicem v prvním souboji o titul prohrál, ale nyní je na úplně jiné úrovni. Před dnešním zápasem držel čtyři výhry řadě, ve kterých své soupeře drtil především svými tvrdými údery. Nejdéle mu zvládl vzdorovat Junior dos Santos, kterého tento kamerunský bojovník vypl po pouhé minutě a jedenácti vteřinách.

A Ngannou se snažil svou pověst potvrdit i v tomto fightu.Po vyčkávácí první minutě vypálil první tvrdou zadní za ucho, ale s Miocicem to ani nehlo. Američan naopak přešel do ofenzivy a pokusil se o takedown, Ten ale Francis krásným sprawlem ubránil a dostal se svému soupeři na záda, kde se snažil svojí pravačkou rozpoutat peklo. Miocic však i tyto údery dokázal přežít a dokonce se zvládl postavit na nohy.

Ngannou však všechny čím dál tím víc všechny přesvědčoval, že už je o dost komplexnějším bojovníkem, což dokázal také krásným tvrdým head kickem. Miocic se sice snažil pohybovat a najít nějakou mezírku v jeho obraně, ale místo toho opět několikrát inkasoval. Ke konci prvního kola bylo vidět, že už úvodní část vypouští a bude se chtít soustředit na zbytek.

Začátek druhého kola byl však pro Miocice fatální. Stipe se sice snažil zaútočit, ale místo toho inkasoval tvrdou levou, která s ním znatelně otřásla a doslova ho posadila na zadek. Toho si všiml i Ngannou, který ho okamžitě zatlačil na pletivo, kde ho začal tlouct hlava nehlava. Miocic se sice ještě snažil otřepat a na chvíli se dostal na nohy, ale v postoji inkasoval další levačku, po níž už se zaklonil a padl v bezvědomí na záda. Neskutečný výkon od Ngannoua, který je po velice tvrdém knokautu novým šampionem těžké váhy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MmaBoxingTR (@mmaboxingtr)

Ngannou přesvědčil, že se z něj stal neskutečně vyzrálý bojovník, který sice stále sází na své enormně tvrdé údery, ale zároveň umí vyčkat na správnou situaci. Šampionský pás získává naprosto zaslouženě a bude teď velice těžké ho z trůnu sesadit. Miocic si i přes prohru zaslouží absolutorium, protože poslední roky bavil snad každého fanouška MMA, a i v tomto zápase ukázal velké srdce a neskutečnou výdrž, což ale bohužel tentokráte na výhru nestačilo.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články