Škrcení na konci prvního kola nejspíš rozhodlo o osudu bývalého šampiona Woodleyho

Škrcení na konci prvního kola nejspíš rozhodlo o osudu bývalého šampiona Woodleyho Vicente Luque - Tyron Woodley | zdroj: Getty Images

Vicente Luque potvrdil svojí vítěznou formu také proti Tyronu Woodleymu, kterého zvládl zpacifikovat na konci prvního kola.

Welterová váha a co-main fight. Tyron Woodley je bývalým několikanásobným šampionem, který už má však tu největší slávu nejspíš za sebou. Všechny tři poslední zápasy poměrně jednoznačně prohrál a v divizi klesl až na sedmou příčku. Do dnešního duelu tak nastupoval s jasnou motivací, kterou bylo přežít a vyhrát. V jiném případě by se totiž musel s UFC velice pravděpodobně rozloučit.

Proti němu stál Vicente Luque, který je momentálně v úplně jiné formě. Před dnešním večerem evidoval z devíti zápasů hned osm výher a prohrál pouze se Stephenem Thompsonem. Další vítězství by ho tak z nynější desáte žebříčkové příčky vystřelilo o další tři pozice nahoru, takže by si do příštího fightu mohl vybírat z velice kvalitních soupeřů.

Woodley ze začátku zápasu okamžitě vlétl do klinče, kde se svého soupeře snažil utavit. Luque se ale nedal a i přesto, že měl svázané ruce, snažil se používat ramena a kopy koleny. Nakonec se ze sevření uvolnil a vrátil se do středu klece. Woodley ale chtěl být opět aktivní a zaútočil slušnou kombinací, ze které měl v plánu přejít do takedownu, jenž se mu však nepovedl.

Souboj se znovu přenesl do klinče, ze kterého se ale Luque i za cenu inkasované rány opět dostal. Ba co víc, tvrdou pravou zadní dokázal trefit Woodleyho přímo na hlavu, čímž ho naprosto rozhodil. V tu chvíli zapojil všechno, co se v postoji naučil a motajícího se protivníka zasypával jedním úderem za druhým, což občas proložil kolenem.

Woodley se sice stále snažil za každou cenu udržet na nohách, k čemuž mu pomáhalo také pletivo, o které se opíral, a ještě se zmohl na jeden protiútok. Ten ale dopadl nevalně, protože promáchl a zřítil se k zemi. Tam na něj Luque okamžitě skočil, obmotal mu paži kolem krku a začal škrtit těsným D'arce chokem. Woodley se ještě snažil o menší odpor, ale nakonec byl donucený odklepat. Krásný zápas a bohužel nejspíš definitivní konec jednoho bývalého šampiona.

"Vím, že byl Woodley legendou a šampionem a několikrát mě uhodil opravdu tvrdě," řekl Luque v pozápasovém rozhovoru. "Ale tohle jsem já. Když dostanu tvrdé údery, tak stejně pokračuju v tlaku. Koukám jenom po knockoutu nebo po finiši. Tohle vítězství bych chtěl věnovat své ženě a také svému synovi, který je na cestě."

Vítěz: Vicente Luque - submise - 1. kolo (3:56)

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články